Tarih: 04.12.2015 12:23

CHP GEBZE İLÇE BAŞKANI YAKUP YILMAZ AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Yakup Yılmaz’dan ilk açıklama 
Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan CHP Gebze ilçe kongresi için daha önceden adaylığını açıklayan CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz adaylıktan resmen çekildi.

Yılmaz ilk açıklamayı gazetemize yaparak çok adaylı bir kongrede partinin yıpranmaması, uzlaşı zemini oluşması için adaylıktan çekildiğini söyledi.
5 Aralık'ta gerçekleştirilecek CHP Gebze İlçe Kongresi'nde aday olacağını önceden duyuran mevcut ilçe başkanı Yakup Yılmaz'ın adaylık kararından vazgeçtiğini gazetemize yaptığı açıklama ile duyurdu. Dört adaylı bir yarışı partinin kaldıramayacağını, parti içinde kırılmaların, dargınlıkların arta bileceği, temsilin salt çoğunluğa ulaşamayacağı ve yetersiz kalacağını düşündüğü için adaylıktan çekildiğini bildirdi. Yılmaz, “Süreç içinde Parti içi yarışın amacından saptığını başka mecralara çekilmek istendiğini gördüm. Adaylık açıklamamda tek liste güçlü bir kadro kurulması gerektiğini, bu şekli ile Gebze’den Ankara’ya birlik  mesaj vererek partimizi Gebze’de güçlü kılması inancı ile aday arkadaşlarıma uzlaşı önerilerinde bulundum. Şuana kadar olumlu bir yanıt alamadım. Bu sürecin partime fazla zarar vermemesi için CHP eski bir belediye başkanı ve ilçe başkanı olarak gönlüm razı olmadığından adaylıktan çekildiğimi kamu oyuna saygı ile bildiriyorum. Tek ve güçlü bir liste için, uzlaşının önünü açmak için adaylıktan çekiliyorum. Destek veren vermek isteyip te veremeyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 5 Aralıkta yapılacak olan kongremizin demokrasi şölenine dönüşmesini diliyorum.” açıklamasında bulundu.  Lale KALAYCIOĞLU 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —