Tarih: 09.06.2023 19:31

CHP Darıca yerel seçimlere çalışmaya başladı

Facebook Twitter Linked-in


CHP Darıca İlçe Başkanlığı, her ay düzenlediği basın toplantısını bu ay da düzenledi. CHP Darıca İlçe Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısına; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yaptı. Aktaş, “Mayıs ayında bir seçim geçirdik. Darıca’da partimizin elde etmiş olduğu seçim sonuçlarına göre 2018 yılında aldığı yüzde 17 oyun üzerine yüzde 5 oy koyarak yüzde 22 aldık bu seçimlerde. Seçim çalışmalarında çok yoğun bir süreç geçirdik. Seçim çalışmaları boyunca gecesini gündüzüne katan tüm üyelerimize ve gönüllülere teşekkür ediyorum. İstediğimiz sonucu maalesef elde edemedik. İktidar kara propagandasından bir milim sapmadı. yapılması gereken ne çalışma varsa Millet İttifakı yaptı. Bizler halka millete ne yapacağımızı anlatırken, onlar yaşan ve iftira ile seçim sürecini geçirdi. Bir parti devletine dönüşmüş Adalet ve Kalkınma Partisi, karşısında biz elimizdeki imkanlarla var gücümüzle çalıştık. Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda il ve ilçe kongre takvimleri açıklandı. Biz de İlçe kongre sürecini CHP Darıca İlçe Örgütü’ne yakışacak şekilde yürüteceğiz” diye konuştu.

SALTAŞ NEDEN ŞERH KOYDUKLARINI AÇIKLADI

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın ardından Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tuncer Saltaş konuştu. Saltaş şunları söyledi: “Darıca Belediyesi, 2022 yılında 414 milyon 294 bin 378 TL gelir elde etti. Bu gelirler içerisinde 21 Milyon TL arsa satışı bulunuyor. Bu satışlar belediye başkanı ve encümen kararı ile gerçekleştirildi. Okul, otopark, deprem toplanma alanı ve taziye evi gibi yapılara ihtiyaç varken, kısıtlı sayıda taşınmazların satılmasını doğru bulmuyoruz. Belediye yetkilileri arazi satışı yapmak yerine tasarruf tedbirleri ile beraber belediyenin gelir bütçesindeki bina ve arsa vergileri, taşınır kira gelirleri ve kesilen para cezalarını zamanında tahsilatını sağlamalıdır. Gelir bütçesinde tahsilat oranları düşük kalmış. Belediyenin 2022 yılı gerçekleşen giderleri 454 milyon 798 bin 431 TL oldu. Mal ve hizmet alımları, faiz giderleri, personel giderleri, sosyal güvenlik kurum giderleri harcanmış olarak görünüyor. Bu harcama giderlerinden 44 Milyon 636 bin 200 TL yollara gitmiş görünüyor ama yollarımız yine berbat. Yine gider kalemlerine baktığımız 13 Milyon TL araç kiraları görünüyor. Ayrıca iş makinalarına da 6 buçuk milyon TL ödenmiş. Taşıt kiralama ve iş makinası kiralama giderlerinin toplamı 19 milyon 500 bin TL. belediyeye önerimiz kiralamalardan vazgeçsin ve bu araçları satın alsın. Gider tablosundaki sosyal tesis onarımı için harcanan 7 Milyon 418 bin TL’yi sorduğumuzda belediyeden tatmin edici ciddi bir cevap alamadık. Gelir ve gider bütçesi incelendiğinde Darıca Belediyesi 2022 yılı bütçesini 40 Milyon 504 bin TL ile borçla kapattı. Bu sebeplerden ötürü gelir gider bütçesine belediye meclisinde muhalefet şerhi koyduk.”

“MOTİVASYONUMUZU BOZMADAN YEREL SEÇİMLERE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tuncer Saltaş’ın ardından son olarak Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak konuştu. Sarıtoprak açıklamasında şunları söyledi; “Önümüzde yerel seçimler var. Hiçbir şekilde motivasyonumuzu bozmadan çalışmalara devam ediyoruz. Her meclis Darıca ile ilgili 14 mahalleden oluşan soru önergelerimizi sunuyoruz. 1999 öncesi yapıların risk analizi yapılması konusunda bir önerge verdik. Belediyede bir birim kurulmasını ve vatandaşların ücretsiz olarak yapılarını analiz ettirmesini istedik. Darıca’da yabancı uyruklular kontrolsüz bir şekilde sahili, sokakları işgal etmiş durumdalar. Bu sorunu çözüme kavuşturmalarını talep ediyoruz. Darıca’da bulunan kaçak yapıları tespit edip Darıca Belediyesi’ne bildiriyoruz. Darıca 3. Etap Millet Bahçesi’nde ağaçlar katledildi. Yine geçen gün Darıca’da Bahattin Arslan Parkı’nda zeytin ve enginar ağaçları kesildi. Neden bu ağaçları kesiyorlar? Neden kesiyorsunuz bu ağaçları? Darıca’da 200’e yakın park var fakat hiçbirinde kamera yok. 4-5 defa önerge verdik ‘yapacağız’ dediler ancak henüz yapmadılar. Belediyeye ait salonlarda düğün ve nikahların ücretsiz olmasını istedik. Darıca’da kreş problemimiz bulunuyor. Darıca’daki taksi durakları bizim önerilerimizle yenilendi. Karne alacak öğrencilerimize şimdiden iyi tatiller diliyor, yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.” 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —