Tarih: 29.05.2017 10:59

CHP, arsa takasını yargıya taşıdı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, yaptığı yazılı basın açıklamasında Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’yi eleştirdi.

Arazi satışları ile gündemden düşmeyen ve son olarak 2 Mayıs günü gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında AK Parti’li meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile takasına karar verilen belediyeye ait Atatürk Mahallesi’nde bulunan 4 bin 700 metrekare arsa takası ile ilgili Çayırova Belediyesi yönetimini eleştiren Kaya, yöneticilerin Çayırova’da bulunan belediye arsalarını yok pahasına elden çıkardığını söyledi. Demirci’nin belediye başkanlığına aday olduğu dönemde, önceki dönem belediye başkanı Timur Koç’un metrekaresi 400 dolara arsa sattığını iddia ettiğini ve eleştirdiğini söyleyen Kaya, "Bugün kendisi metrekaresi 225 dolardan arsa satmaktadır. Sayın Şevki Demirci, bir belediye meclis toplantısında Çayırova’da arsa mafyası ile mücadele ettiğini ifade etmişti. Acaba sayın belediye başkanı, arsa mafyasına karşı yürüttüğü mücadeleyi kayıp mı etti?" ifadelerini kullandı.  

'YAPILAN TAKAS HUKUKSUZDUR'

Mülkiyeti belediyeye ait Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve kaymakamlık yeri diye bilinen 4 bin 700 metrekare miktarlı 1037 ada 1 nolu parsel ile 788 adanın 1355.70 metrekarelik kısmı 3663.31 metrekare miktarlı 789 ada 1 nolu parsel ve 4081.00 metrekare miktarlı 790 ada 1 nolu parselin takas edilmesini eleştiren CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, "Bu takasta ciddi kamu zararı oluşmakta. Bu takas hiçbir değer tespit yapılmadan ve rekabet oluşmadan yapılmıştır. Takası yapılmak istenen belediye arsası ile diğer arsalar arasında ciddi fiyat farkı bulunmaktadır. Takas gerçekleşmesi halinde Çayırova Belediyesi 6 milyon TL zarara uğrayacaktır. CHP olarak bu takasın yürütmesinin durdurulması ve iptali için Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtık, konun takipçisi olacağız" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —