CHP aday listelerini teslim etti

CHP aday listelerini teslim etti

CHP belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait geçici aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim etti.

CHP, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait geçici aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına teslim etti.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği seçim takvimi kapsamında geçici aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarına iletildi.

İYİ Parti ile iş birliği kapsamında toplam 19 büyükşehir adayı bildiren CHP ayrıca 38'si de il olmak üzere 905 seçim bölgesinde aday gösterdi. İYİ Parti ve CHP'nin 23 büyükşehir ve 27 il olmak üzere, toplam 50 ilde iş birliği yaptığı belirtildi.

CHP'nin verdiği geçici listelerde, daha önce açıklananlara göre önemli değişikliğe gidilmezken parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de ise Mustafa Tunç Soyer'in isimlerini bildirdi. İYİ Parti bu üç adayı destekleyecek. İki parti Mersin, Mardin, Van ve Erzurum'da kendi adaylarıyla seçime girecek.

CHP'nin diğer büyükşehir adayları ise şunlar oldu:

"Adana'da Zeydan Karar, Mersin'de Vahap Seçer, Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen, Antalya'da Muhittin Böcek, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Hatay'da Lütfü Savaş, Mardin'de Süleyman Sarı, Muğla'da Osman Gürün, Tekirdağ'da Kadir Albayrak, Malatya'da Soner Gökçe, Diyarbakır'da Veysi Aghan, Bursa'da Mustafa Bozbey, Kahramanmaraş'ta Ali Öztunç, Van'da Nurettin Beyaz, Ordu Mustafa Adıgüzel ve Erzurum'da Mehmet Sait Şimşek."

CHP 38 ilde aday bildirdi. Partinin il adayları ise şu şekilde:

"Ağrı- Ahmet Meriç, Amasya- Arife Serpil Saraçoğlu, Ardahan- Faruk Demir, Artvin- Demirhan Elçin, Bartın- Mehmet Arslan, Batman- Enver Erdem, Bayburt- Kağan Eraslan, Bilecik- Semih Şahin, Bingöl- Vahdettin Uzunyayla, Bitlis- Burhan Küsem, Bolu- Tanju Özcan, Burdur- Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale- Ülgür Gökhan, Çankırı- Mustafa İbişoğlu, Çorum- Özgür Kılıç, Edirne- Recep Gürkan, Erzincan- İsmail Taş, Giresun- Kerim Aksu, Gümüşhane- Bedri Ağaç, Hakkari- Metin Koparan, Iğdır- Sözer Sayan, Karaman- Emin Ege, Kars- Taner Toraman, Kastamonu- Mustafa Öztürk, Kırklareli- Mehmet Tuna Soykan, Kırşehir- Selahattin Ekicioğlu, Kütahya- Eyüp Kahveci, Muş- Tansu Saraç, Niğde- Rasim Yılmaz, Rize- Ayhan Akyüz, Siirt- Şakir Sula, Sinop- Barış Ayhan, Sivas- Ali Akyıldız, Şırnak- Osman Can, Tunceli- Yusuf Kenan Aydın, Uşak- Asım Kalelioğlu, Yalova- Vefa Salman, Zonguldak- Şenol Şanal."

CHP'nin aday çıkarmadığı iller de şu şekilde:

"Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Nevşehir, Karabük, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye, Tokat, Yozgat, Gaziantep (Büyükşehir), Balıkesir (Büyükşehir) Kayseri (Büyükşehir), Kocaeli (Büyükşehir), Konya (Büyükşehir), Manisa (Büyükşehir), Sakarya (Büyükşehir), Samsun (Büyükşehir), Şanlıurfa (Büyükşehir), Trabzon (Büyükşehir) ve Denizli (Büyükşehir)"

Bucak kesinleşti, Buca adayı değişti

CHP, parti içi tartışma konusu olan Maltepe ve Siverek adaylıklarında değişime gitmedi.

Partinin İstanbul Maltepe ilçesi adayı Ali Kılıç, Şanlıurfa Siverek ilçe adayı ise Mehmet Fatih Bucak olarak kaldı.

Daha önce İzmir'in Buca ilçesi için ismi açıklanan Suat Nezir adaylığını geri çekti. Nezir'in yerine eski Buca Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Kılıç aday gösterildi.

Belediye meclis üyelikleri için yoğun tartışmaların yaşandığı partide, genel merkeze 4 gün boyunca ziyaretçi kabul edilmedi. Aday listelerinin son şeklinin verildiği dün gece çalışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, bazı illerde belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi sırasında ise tartışmalar yaşandı. İllerde parti örgütünden bazı isimlerin istifa ettiği öğrenildi.

 

 



Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.