Tarih: 07.04.2020 12:58

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

Facebook Twitter Linked-in

 

Kolay Cezayir vizesi almak istiyorsanız ve Cezayir’e gitmek istiyor ancak vize almanın zorluklarından çekiniyorsanız Marina Vize Başvuru Merkezimize ulaşarak kolaylıkla Cezayir vizesi alabilirsiniz. Cezayir ismini ülkesinden alan, aynı zamanda ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. “Beyaz Şehir” olarak da bilinir. Bir liman kenti olan şehrin her yerinde bir tarih sahnesi vardır. Yıllarca farklı kültürler altında kalmış olan Cezayir, bağımsızlığını ilan ettikten sonra kendine has bir yaşam biçimi oluşturmuştur. Bunu yemeklerinde, sokaklarında, mimarisinde görmekteyiz. Afrika’nın dn büyük topraklarına, petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olması sebebi ile bulunduğu kıtanın en büyük ekonomisine sahip 4. ülkedir.

Cezayir Nerededir, Nasıl Gidilir?

Arap ülkelerinden biri olan ve Kuzey Afrika’da yer alan Cezayir; Libya, Tunus, Fas ve Batı Sahra ile komşudur. Cezayir şehri ise ülkenin kuzeyinde Akdeniz kıyısında yer almaktadır. Türkiye’den Cezayir’e ulaşım kolaylıkla yapılabilir. Direkt olarak şehre ulaşım İstanbul Havalimanı’ndan yapılabilmektedir. Türkiye’nin farklı şehirlerinden aktarmalı olarak da şehre ulaşabilirsiniz. Uçuşların yaklaşık 4 saat sürmektedir. Cezayir şehrinin ana havaalanının adı Huari Bumedyen Havaalanı’dır.

Cezayir Turistik Yerleri Nerelerdir, Cezayir’de Ne Yapılır?

Cezayir’de hem Doğu hem Batı kültürünün yaşanıyor olması şehre farklı bir hava katıyor. Yemekleri, pazarları, tarihi geçmişi ve Akdeniz’e kıyısıyla dikkat çekmektedir. Yemyeşil doğası ve bitki örtüsü ile Jardind’Essaidu Hamma her sene pek çok ziyaretçi ağırlamaktadır. Kayalıklar üzerinde yer alan Notre Damed’Afrique Kilisesi, şehrin en eski yerleşim yeri olan Kasbah (Casbah) Bölgesi, Palais de Paris, Bastion23, NationalMuseum of FineArts of Algiers görülmesi gereken ideal yerlerdendir. Ayrıca Osmanlı zamanında cami olan ancak Fransız sömürgesine girdikten sonra katedrale çevrilen Ketchaoua Camii ziyarete edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Cezayir Akdeniz mutfağı özellikleri gösterir. Soslu yemekleri sevdikleri için tencere yemekleri tercih edilir. Fırında bütün olarak kızartılan kuzu yemekleri çok ünlüdür. Tüm bu lezzetleri tatmak ve şehri gezip görmek istiyorsanız Cezayir vizesi almak için05419631714 numaralı whatsaapp hattımızdan bize ulaşabilir, bilgi alabilirsiniz.

Cezayir’de Ulaşım Nasıldır?

Cezayir’de metro hattı yakın geçmişte 2011 yılında açılmıştır. Şehir içi ulaşımda metro, tramvay, otobüs ve taksi tercih edilebilmektedir. Şehrin merkezi noktalarına ulaşmak için Line 1 hattını kullanılıyor. Tramvay ile şehrin merkezine uzak olan bölgelere rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Tramvay hattı Ruiseau -Dergana Center arasında yer almaktadır. Diğer pek çok şehir fiyatlarına göre taksi fiyatları oldukça uygundur. Cezayir Huari Bumedyen Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım otobüs ve taksi ile sağlanabilmekte ve yolculuk yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Cezayir’de Nasıl Çalışılır?

Cezayir son yıllarda artan enerji fiyatları sayesinde ekonomik durumunu güçlendirmiştir. Her ne kadar iş yapma zorlukları olsa da ülke geniş yatırım alanlarına sahip olduğu için alternatif iş fırsatları sunmaktadır. Bu sebeple Türkiye’de Cezayir ile bağlantıları olan acenteler aracılığıyla ülkede çalışma imkanı elde edilebilmektedir. Bu imkandan yararlanmak Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçmeniz yeterlidir. Cezayir uyguladığı vize politikaları gereği Umuma Mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vize prosedürlerine tabi tutmuştur. Cezayir’e kısa süreli gitmek isteyenler için turizm ve ticari amaçlı vize verilir.Çalışmak ve işçi olarak gitmek isteyenlere daha geniş kapsamlı bir prosedür uygulanmaktadır. Cezayir’de çalışılacak firma tarafından vize için gerekli belgelerin hazırlanması gerekir.Çalışma vizesini alan kişi Cezayir’e gittikten sonra işlemleri tamamlamak içinülkede ilgili yerlere başvurmalıdır. Cezayir’de çalışma izni en az 3 ay en fazla iki yıl için verilir. Sınırsız bir çalışma ve oturma izni süresi tanımaz.

Cezayir Vizesine Kimler Başvurabilir, Ne Tip Vize Çeşitleri Var?

Türkiye ile Cezayir arasında bir vize muafiyeti yoktur. Vize talebinde bulunan kişi, pasaport türüne göre vize prosedürüne tabi tutulur. Umuma Mahsus yani bordo pasaport sahipleri Cezayir’e olan seyahatlerinde tüm vize prosedürünü uygulamak zorundadır. Siyah, yeşil ve gri pasaport sahipleri ise 90 günlük seyahatlerinde vize prosedüründen muaf tutulurlar. Cezayir için verilmiş genel vize türleri;

Kısa süreli seyahat etmek için Cezayir vize başvuru talebinde bulunduysanız sizden istenecek belgeler genel belgeler olacaktır. Vize türlerine göre bu belgeler değişiklik gösterebilir. Marina Vize Başvuru Merkezimizin profesyonelvize danışmanı ile birlikte konsolosluğa teslim etmeniz gereken belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Dosya haline getirilen belgeleriniz değerlendirilmesi için konsolosluk vize merkezine vize danışmanımız tarafından ulaştırılır.

Cezayir Vize İşlemleri Nedir, Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

Cezayir’e seyahat edebilmek için vize almanız gerekir. Kapıda vize alma işlemi Cezayir’de uygulanmaz. Cezayir vize başvurusunda doldurulması zorunlu olan en önemli belge Cezayir vize başvuru formudur. Bu belge konsolosluğa vize başvuru talebinde bulunduğunuzu gösteren ilk resmi evrak olduğu için önemlidir. Kimlik, seyahat, aile ve tüm kişisel bilgilerinizi Cezayir Konsolosluğu’na beyan etmiş olursunuz. Bu yüzden vize başvuru formu kesinlikle eksiksiz ve hatasız doldurulmalıdır. Evraklarınızda çelişki yaratan ifadeler bulunmamalıdır. Bilgileriniz doğruyu yansıtmıyor, tutarsızlık görünüyorsa vize talebiniz reddedilebilir. Vizenin red olması halinde tekrar vize başvurusu yapmak için belli süre beklemek zorunda kalırsınız. Aynı hatalar yapılırsa vize talebiniz yine red olacaktır. Bu da sizin için fazladan zaman ve para kaybı yaşamanız demektir.

Cezayir vizesi talebinizin red olması aynı zamanda seyahat planlarınızın aksamasına ve sicilinizin bozulmasına neden olur.Başvuru formunu doldururken zorluk yaşıyorsanız vize danışmanımızdan veya0541 963 17 14 numaralı whatsapp hattımızdan yardım alabilirsiniz. Alanında tecrübeli vize danışmanımız ile evraklarınız eksiksiz ve hatasız düzenlenirken sizlerde bu süreci daha az stres ile geçirmiş olursunuz. Konsolosluğun sizden istediği evrakları bize teslim ettikten sonra biz evraklarınızı kontrol edip düzenleyerek Cezayir Konsolosluğu’na iletiriz.İstenen evraklar arasında son 10 yıl içinde alınmış pasaport gerekir. Pasaportunuz yırtık ve eski olmamalı, fotoğrafınız biyometrik ve güncel olmalıdır. Vize talebi değerlendirmeniz 4 ile 10 gün içinde sonuçlanır. Konsolosluğun ek evrak istemesi yada yaşanabilecek yoğunluk sebebi ile değerlendirme süreniz uzayabilir. Cezayir vize ücreti pek çok sebepten değişime uğrar. Vize başvurunuzu yaptığınız tarih, seyahat amacınız ve süreniz gibi sebeplerle ücret değişkenlik gösterir. Marina Vize Başvuru Merkezimize ulaşarak uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ve vize başvurunuz için destek alarak süreci daha rahat ve doğru şekilde geçirebilirsiniz.

Bu koşullar altında kısa süreli ve doğru Cezayir vizesi almak için firmamızdan yardım almanız hem evrak işleriyle uğraşmanızın önüne geçecek hem de daha kolay ve pratik bir şekilde işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır. Tüm bu süreç boyunca yanınızda olarak gereken her türlü işlemi yapan markamız, oluşacak sorunlar karşısında da pratik çözümler sunarak sürecin lehinize sonuçlanmasını sağlıyor. Böylece sadece gereken belgeleri teslim etmeniz halinde vize alma süreci sizin için son derece kolay hale geliyor. Her geçen gün değişen ve Afrika’nın parlayan yıldızı olan Cezayir, kolay vize işlemleri ile sizi bekliyor olacak.

 

Marina Vize Başvuru Merkezi (Yetkili Acenta)

 

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail: [email protected]
Web: https://www.marinavize.com

 

Cezayir İstanbul Konsolosluğu

Adres: Gazeteciler Sitesi, 23 Temmuz Meydan Sokak No:7, 34387 Şişli/İstanbul

 

T.C. Cezayir Büyükelçiliği

21, Villa Dar el-Ouard, Chemin de la Rochelle, BoulevardColonelBougara, Alger-16000/ Algerie

Telefon: +213 21 23 00 60

Faks: 213 21 23 00 98

Mail: [email protected]




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —