Tarih: 02.08.2018 12:28

Cezaevine girdi meslek sahibi oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

2008 yılında Cezaevine giren Halil Haran burada bir süre sonra geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Bunun üzerine aynı koğuşta beraber kaldıkları Malatyalı bir mahkumun yardımlarıyla ashap oymacılığı ve yelkenli gemi yapımını öğrenmeye ve yaptığı eserleri satarak para kazanmaya başladı.
Halil Haran, Cezaevinden çıktıktan sonra da, öğrendiği mesleği geliştirerek devam eden ve bununla geçimi sağlıyor.
İlçenin Hamidiye mahallesinde bulunan evinin bir köşesini küçük bir atölye haline getiren Haran, burada tamamen el yapımı yelkenli gemi ve ahşaptan hediyelik malzemeler üreterek, kiraladığı küçük bir dükkanda eserlerini satmaya çalışıyor.
Cezaevinde geçim sıkıntısı yaşadığından dolayı ahşap oymacığını öğrenerek, geçimini sağlamaya çalıştığını söyleyen Halil Haran,"Bu mesleği Malatyalı bir arkadaşın desteğiyle öğrendim, bu sayede cezaevinde geçimimi sağladım. Daha sonra Cezaevinden çıktıktan sonra da bu mesleğimi devam ettirdim. Kendi imkanlarımla küçük bir atölye yaptım, burada yaptığım eserleri satışa sundum. Şuanda bunları yapıp satmaya çalışıyorum ve bunlarla geçimimi sağlamaya çalışıyorum" dedi.
Bölge insanının ahşap oymacılığı sanatına çok fazla rağbet göstermediğini söyleyen Halil Haran,"Bu gibi çalışmalarla halkı bu yöne çekmeye ve meyletmeye çalışıyorum, bunun için tamamen ücretsiz, gönüllü olarak öğrendiğim sanatı insanlara öğretmeye çalışıyorum, bunun için kurs veriyorum. Bana destek verilirse bu sanatı çok daha fazla geliştirebilirim" şeklinde konuştu.
En fazla rağbet yelkenli gemilere olduğunu belirten aran, "Bunların yanında ahşaptan yapma kalemlikler, kül tabakları, bakırdan boy aynaları iyi rağbet görüyor, bunların yanında kişilerin getirmiş olduğu, kendilerine yaptıkları özel projeleri de ve siparişleri de yapıyorum" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —