Tarih: 16.05.2012 16:57

Cezaevinden hükümlü kaçıranlara 182 yıl hapis!

Facebook Twitter Linked-in

Edinilen bilgiye göre "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Aygün N., 21 Mart'ta İnegöl ilçesinde yakalandı. Cezaevine teslim edilmek istenen Aygün N.'yi koruyan polisler, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi önünde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Kargaşadan faydalanan Aygün N. kaçmayı başarırken, hükümlü kadının yakınları, kendilerini kovalayan polis memurlarından Celal Kaplan'ı ve Salih Kundul'u yaraladı. Kafasına mermerle vurulan Kaplan'ın vücudunda kemik kırıkları oluşacak şekilde darp edildiği belirlendi.

 

 

 

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelileri gece evlerine yaptıkları şok baskınlarla gözaltına aldı.

 

 

Adliyeye sevk edilip cezaevine gönderilen 7 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı, hükümlü Aygün N.'nin kaçmasına yardımcı oldukları iddia edilen G.N. (63), K.K.(41), F.Y. (26), E.A. (30), G.N. (19), M.K. (42) ve A.T. (25) hakkında, "kasten yaralama, görev yaptırmamak için direnme, hükümlü veya tutuklunun kaçırılması" suçlarından 26'şar yıla kadar hapis cezası istedi. Halen firarda olan hükümlü Aygül N. hakkında ise, "kasten yaralama, görevi yaptırmamak için direnme ve firar" suçundan 19 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Zanlılar, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —