Tarih: 15.12.2017 11:14

Ceyhan’dan Tarhan’a suç duyurusu

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan karşısında sessiz kalmadı. İl Başkanı Ceyhan, CHP’li Tarhan’ın kendisi hakkında sarf ettiği, mobilya şirketi üzerinden haksız kamu ihalesi ve büyük miktarda kazanç sağladığı iddialarına karşı 8 Eylül’de 2017/23070 soruşturma numarasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Tahsin Tarhan milletvekili olduğu için dosyası Ankara’ya gönderildi. Tarhan’ın soruşturmasına Ankara Savcılığı devam edecek.

Şemsettin Ceyhan, kendisine böylesi yersiz bir iddiada bulunan Tahsin Tarhan hakkında bulunduğu suç duyurusunun yanı sıra girişimlerini sürdürdü. Konuyla ilgili olarak 12 Eylül’de Tepecik Vergi Dairesi çalışanlarına yönelik idari soruşturma başlatılması için Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunuldu. Evrakların çıktısını alan memur tespit edildi, hakkında disiplin soruşturması açıldı. Ayrıca Kocaeli Vergi Dairesi’ne başvurularak 100 bin TL manevi tazminat talebinde bulunuldu. Ceyhan, Tahsin Tarhan’a manevi tazminat davası açmak için gerekli işlemleri de başlattı.

Bilindiği gibi Şemsettin Ceyhan daha önce yaptığı açıklamalarda Tahsin Tarhan’a yönelik “Ey Tahsin Tarhan, hangi FETÖ’cüyle işbirliği yaptın ki hukuki olmayan bir yolla bu özel belgeleri elde ettin? Belgelere nasıl ulaştın?” diyerek asıl kendisinin suç işlediğini dile getirmişti. Şemsettin Ceyhan’ın bu sorularına cevap dahi veremeyen ve aslı astarı olmayan iddialarla gündemde yer edinmeye çalışan Milletvekili Tahsin Tarhan’ın şimdi ne yapacağı merak konusu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —