Tarih: 15.02.2018 13:16

Ceyhan, zeytin dalı uzattı

Facebook Twitter Linked-in

25 Şubat’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Yahyakaptan Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşecek İl Kongresi öncesi değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli teşkilatlarının farkını bir kere daha ortaya koydu. Her fırsatta Mehmetçiğin yanında olduklarını belirten Başkan Ceyhan, Türkiye’de bir ilke imza atarak kongre davetiyesini zeytin dalından oluşan bir fideden hazırladı. Parti teşkilat binasında gerçekleşen toplantıda Başkan Ceyhan sözlerine Afrin ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren Mehmetçiğe güç kuvvet dileyerek başladı.

Ceyhan şu açıklamalarda bulundu; "Kongre hazırlıklarımıza hız kesmeden sürdürüyoruz. Her kongrede yaptığımız gibi hazırlıklarımızı titizlikle yapıyoruz. Kocaeli’ye ve Başbakanımıza yakışır bir şekilde kongre yapacağız. İlçe başkanlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Artık kongremizi duyurma noktasına geldik. Birçok broşür, ilan ve bunun gibi materyallerle duyurumuza başladık. Tüm teşkilat bileşenlerimizle ve vatandaşlarımızla beraber 15 bin civarında bir katılım bekliyoruz. Kongremizin davetiyesinde bir nüans yaptık ve zeytin dalının olduğu bir saksıda davetiye hazırladık. Afrin’de yaşanan mücadelede Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek adına Türkiye’de ilk defa böyle bir davetiyeyi de Kocaeli adına biz hazırlamış olduk. Bu davada bende varım diyen il yönetimimiz haricinde başvuran 102 kişiyle mülakatlarımızı önceki akşam tamamladık.

Yüz yüze tanışıp, değerlendirmelerimizi yaptık. Bu işin ilk aşamasıydı. Kentimizin kanaat önderlerinin de görüşleri neticesinde 50 asil, 25 yedek, 5 disiplin kurulu ve 3 demokrasi hakeminden oluşan listemizi hazırlayacağız. Mükemmel bir liste yapacağımızı iddia etmiyoruz. Böylesi büyük bir teşkilatı 50 kişilik listeye almamız mümkün değil. Listemizde bir de 25 yaşının altında bir gencimizde yer alacak. Gebze ilçemizde kongre yapılmadığı için delegemiz yok. Cumartesi günü saat 19.00’da bütün delegasyonumuzla bir yemekte buluşacağız. Yaklaşık 650 kişilik bir katılımın olması bekleniyor. Onların da kanaatlarının da alınması açısında önemli. İl yönetimimle Salı akşamı en son toplantımızı yapacağız. Bir nevi veda yemeğimiz olacak."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —