Tarih: 08.07.2014 11:07

Çevre denetimleri sürüyor!

Facebook Twitter Linked-in

Çayıorva’da çevre denetimleri devam ediyor. Denetimlerde çevresel gürültü ölçümleri, su ve atıksudan numune alma, kaçak atık döküm kontrolü, hava kirliliğine sebebiyet verebilecek noktaların tespiti gerçekleştiriyor.

 

Çayırova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi, denetimlerini kaçak atık döküm tespitleri, çevresel gürültü ölçümleri, deşarj tespitleri, su ve atıksudan numune alım çalışmaları ile sürdürdü. Düzenli çevre denetimleri gerçekleştirerek temiz bir Çayırova için çalışan belediye, şikayet bazlı denetimler de gerçekleştiriyor.

 

Çevresel gürültü ölçümleri, su ve atıksudan numune alma, kaçak atık döküm kontrolü, hava kirliliğine sebebiyet verebilecek noktaların tespiti, geri dönüşebilir atıklar ve evsel nitelikli atıklar, inşaat atıkları (moloz), haşere ilaçlama, köpek ıslahı gibi birçok alanda hizmet veren Çayırova Belediyesi, gelen talep ve şikayetler doğrultusunda gürültü kaynağına bağlı olarak çevresel gürültü ölçüm çalışmalarını gerçekleştiriyor.

 

Gürültü kirliliğine neden olarak insan sağlığını etkileyen fabrika, işyeri, atölye, eğlence yerleri ve benzeri şikayet konusu olan yerleri denetleyen Çevre Denetim Birimi ekipleri gürültü kirliliğiyle mücadele ederek denetimlerini sıklaştırıyor.

 

Denetim çalışmalarını şikayet bazlı ve belirli periyotlar halinde olmak üzere sürdüren belediye gerekli önlemleri alarak çevresel kirlilikleri önlemek amacıyla denetim ve ölçüm çalışmalarını yapıyor. Ambalaj atıkları (kağıt-karton, kompozit, cam, plastik, metal), atık piller, bitkisel atık yağlar, elektrikli ve elektronik atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler (kullanılmayan araç lastikleri) gibi geri dönüşebilir atıklara yönelik çalışmalarını da titizlikle yürüten ekipler, temiz ve çevreci bir Çayırova için çalışıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —