• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Çeşit çeşit bulunuyor, isimleri ile dikkat çekiyor

Çeşit çeşit bulunuyor, isimleri ile dikkat çekiyor

GÜNDEM 30.11.2025 10:15:50 0
Çeşit çeşit bulunuyor, isimleri ile dikkat çekiyor
Sivas’ta bir kafede 50 farklı bitki çayı, müşteriler ve işletmecinin ortak kararıyla verilen ilginç isimleri ve renkleriyle yoğun ilgi görüyor.
Sivas’ta hizmet veren bir kafede hazırlanan 50 çeşit bitki çayı, hem farklı bitkilerin harmanlanmasıyla elde edilen renkleri hem de müşterilerle işletmecilerin birlikte belirlediği özgün isimleri sayesinde büyük ilgi çekiyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte rağbetin daha da arttığı bitki çayları, özellikle soğuk havalarda şifa arayan vatandaşların tercihi oluyor. Kafede hazırlanan çaylar arasında ‘Aşk Çayı’, ‘Hürrem Sultan Çayı’ ve ‘Kelebek Rüyası’ gibi dikkat çekici isimler bulunuyor. Rengarenk görünümüyle göze hitap eden çaylar, içeriklerindeki farklı bitki karışımlarıyla müşterilere hem aromatik hem de görsel bir deneyim sunuyor. İşletmede çayların isimleri, zaman zaman müşterilerin önerileriyle belirlenerek menüye ekleniyor. Kış aylarının başlamasıyla beraber artan talebe yetişmeye çalıştıklarını söyleyen işletme sahibi Orhan Özfidancı, "Havaların soğuması ile beraber kış çaylarına rağbet arttı. Müşterilerimize uygun kış çayı yapıyoruz" dedi.

"Dikkat çekici oluyor"
Herhangi bir bitkiye alerjisi olan müşterilere uygun bitki çayı servisi yaptıklarını belirten Orhun Özfidancı, "Bu kafede 50 çeşit bitki çayı bulunmaktadır. Bu çaylardan en çok talep görülen çayımız ise ‘Aşk Çayı’, ‘Hürrem Sultan Çayı’ ve ‘Kelebeğin Rüyası’ ismini verdiğimiz çaylardır. Birden fazla bitki çayını karıştırmak aslında bir risktir. Bitki çayı içmek isteyen müşterilerimize bitki çayının içeriğini söylüyoruz. Herhangi bir bitkiye alerjisi olan müşterilerimize ona uygun bitki çayı servisi yapıyoruz. Havaların soğuması ile birlikte kış çaylarına rağbet daha fazla oluyor. Biz bu çayları eski düzende yani Osmanlı döneminde de kullanılan bitki çaylarını da harmanlayarak, bu şekilde bir konsept yaptık. ‘Hürrem çayı’ dediğimiz çayın ismini müşterilerimiz belirtti. Çayların isimlerini müşteriler ile birlikte de koyduğumuz oluyor. Osmanlı konseptli sunum yaptığımız için dikkat çekici oluyor" dedi.

"Çeşitli kokular geliyor"
Çayın tadını beğendiğini söyleyen Orhan Köse ise, "Bu şekilde kış çaylarını çok fazla tüketmiyoruz. Bunların yerine hazır gıdalar tüketiyoruz. Buraya arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim. Sivas kış memleketi olduğu için bu çayları içerek kışa hazırlık yapıyoruz. Çayın tadını çok beğendim. Sivas soğuk bir yer olduğu için çok sık hastalanıyoruz. Bu çayı da önlem olsun diye içiyorum. Bu çayın içerisinde çeşitli kokuların geldiğini hissediyorum. Çayın tadını beğendim" diye konuştu.

TEM’in Bolu geçişinde 3 araç çarpıştı: 7 yaralı

Kayseri Kadın FK’dan farklı tarife

Kafayat Atoke Başhıru durdurulamıyor

Malatya’da fenalaşarak hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti

Husumetli iki grup arasında çıkan kavga kanlı bitti: 2 yaralı

Başkan Yalçın’dan genç başkana taziye

Antalya’da muhalif görüşlü gruplar arasında tartışma

Bilecik’te aday sürücü direksiyon sınavında kaza yaptı: 4 yaralı

Tekneyle açıldığı Akdeniz’de kaybolmuştu, 12 gün sonra Kıbrıs’ta cansız bedeni bulundu

Avustralya’da plajdaki silahlı saldırıda can kaybı 16’ya yükseldi

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 3 (Maç sonucu)

Yaklaşık 9 metre yükseklikten su kanalına düşen şahıs hayatını kaybetti

Thomas Reis: "Yenildiğimiz için üzgünüz"

Tayland ile Kamboçya arasındaki çatışmalarda can kaybı 31’e yükseldi

Kocaeli’de lise öğrencileri arasında kavga: 1 yaralı

D-650 kara yolunda zincirleme kaza: 12 yaralı

Nuri Şahin: "Hak etiğimiz bir galibiyet aldık"

Hasan Dağı’nda mahsur kalan öğrenciler helikopterle kurtarıldı

Karabük’te elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Batman’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Zigana’nın zirvesinde "kar" yoğunluğu

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 1 - Beşiktaş: 3 (İlk yarı)

Beyoğlu’nda korkutan yangın

Gümüşhane’de kartpostallık manzara eşliğinde doğa yürüyüşü

Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon: 5 gözaltı

Didim Belediyespor evinde kazandı

CSO’nun 200. yılı Dünya Koro Günü’nde 500 koristin verdiği konserle taçlandı

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 2 (Maç sonucu)

Düğün konvoyunda trafiği tehlikeye atan şahıslara 15 bin 888 TL ceza

Tartıştığı eşini tabancayla bacağından vurarak yaraladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.