Tarih: 12.03.2012 15:30

Çerkezköy'de "Kadının Adı Var" paneli düzenlendi!

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Psikolog Aynur Düzgünel, İl Genel Meclisi eski Başkanı Halil Çelik, Nüfus Müdürü Gülhan Yelek ve AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri,Mühendis Ayşenur Taş, Avukat Yasemin Bilican, Avukat Hatice Kaçar Sezen ve Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. 

 

 

HERKEZ DUYARLI OLMALI

 

 

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu'nun TBMM'de oy birliğiyle kabul edildiğini anımsatarak, ''Bana göre 8 Mart 2012 Perşembe günü kadınlarımızın medeni kabulünden sonraki en önemli günü olarak hatırlanacaktır. Ne mutlu ki Meclis iktidarı ve muhalefetiyle oy birliği ile bu anlamlı güne, bu kanunu yetiştirdiler. Bundan daha büyük bir mutluluk olamazdı. İstediğinde istediği gibi konuşabilen, kendini hazır hissettiğinde anne olabilen, taciz edilemeyen, dekoltesine değil fakültesine bakılan bir kadın topluluğu oluşturmak için herkesin duyarlı olması gerekir" diye konuştu. 

 

 

KADININ ADI YASALARDA VAR

 

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de, panele bir milletvekili olmaktan öte bir kadın olarak katıldığının altığını çizerek "Bugün Türkiye'de artık kadının adı var' dedi. Yemişçi, "Kadının adı siyasette, yöneticilikte her yerde var, ama asıl önemlisi artık kadının adı yasalarda da var. Yasa her şeydir, ama öncelikle biz kadınların haklarına sahip çıkması lazım. Kadınımız aslında çok güçlü, her şeyin üstesinde geliyor" dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —