Tarih: 06.07.2012 16:27

Çerkezköy işçi arıyor ama bulamıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Dünya’nın krizle boğuştuğu bir dönemde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının kapasite artırdığını kaydeden Ömer Sarıoğlu, “Geçtiğimiz aylarda dünya ekonomik krizle karşı karşıya geldi. Birçok ülke kriz sarmalından çıkabilmek için mücadele verirken Türkiye’de durum çok daha farklıydı. Bölgemizdeki sanayi kuruluşları da kapasitelerini artırdı.’’ dedi.

 

 

 

“Sanayi kuruluşlarının kapasitelerini artırmalarına paralel olarak işgücü ihtiyacı oluştuğunu ifade eden Sarıoğlu şöyle devam etti: “sanayi kuruluşları en azından yüzde 20 oranında büyüdü. Bazı sanayi kuruluşları kapasitelerini artırken bazı sanayi kuruluşları ise yeni yatırımda bulundular. Bu büyüme sonucunda da işgücü ihtiyacı ortaya çıktı. Özellikle nitelikli işçi ihtiyacı had safhaya ulaştı’’

 

 

 

Fabrikaların önünden ‘işçi aranıyor’ afişlerinin inmediğini belirterek sözlerini sürdüren Ömer Sarıoğlu, “şu anda işçi bulamama sorunu var. Özellikle ülkemizin tarım geçimli illerinden Çerkezköy’e gelen işçilerden bazıları köyüne giderek bağ, bahçesi ile ilgileniyor. Bu da mevsimsel anlamda bir işçi sorununu ortaya çıkarıyor. “ifadelerini kullandı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —