Tarih: 24.03.2023 22:02

Çene Hatları, Ameliyata Gerek Kalmadan Şekillendiriliyor: Çene Dolgusu

Facebook Twitter Linked-in

Çene hatları, yüz simetrisi ve oranı ile uyumlu olduğunda estetik açıdan değer katmaktadır. Genetik faktörlerden dolayı her insanın çene yapısı ve hatları birbirinden farklıdır. Bireyler, belirgin ya da daha az belirgin çene hatlarına sahip olabilirler. Bu durum ise yüzün karakteristik bir görünüm kazanmasını sağlar. Her yıl pek çok kişi, yüz güzelliğinin tamamlayıcı unsuru olan çene hatlarını belirginleştirmek ya da simetri kazandırmak için uzman doktorlara başvurmaktadır. Son dönemlerin en popüler estetik uygulamalarından olan çene dolgusu, cerrahi müdahaleye gerek olmadan çene hatlarının belirgin ve simetrik hale gelmesini sağlıyor. Yüz güldürücü sonuçlar veren çene dolgusu hakkında merak edilenleri sizinle paylaşıyoruz.

 

Çene şekli ve formu, yüz güzelliğini doğrudan etkilediği için insanlar tarafından son derece önemli kabul edilmektedir. Günümüz estetik anlayışında belirgin ve simetrik çene hatları ilgi görmektedir. Ancak genetik ve yaşlanma gibi faktörlerden dolayı her kişinin belirgin ve simetrik çene hatlarına sahip olması mümkün değildir. Yüz uyumunun ve estetik oranının sağlanması için başvurulan çene dolgusu, estetik kaygıları ortadan kaldırarak yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

Çene dolgusu sayesinde çene formundaki bozukluklar ve yapısal bozukluklar giderilmekte, çene hatları yüz şekli ile uyumlu olarak şekillendirilmektedir.  Çene dolgusunun yetersiz kaldığı durumlarda ise çene cerrahisine başvurulması önerilmektedir. Çene dolgusu, asimetri ve bozuklukları maskelemektedir. Çene yapısındaki yapısal bozuklukların giderilmesi için mutlaka cerrahi müdahale gerekir.

Çene Dolgusu Nedir?

Yüz bölgesine simetri kazandırmak ve belirgin hatlara sahip olmak isteyenler tarafından sıkça tercih edilen çene dolgusu, estetik bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde çene bölgesindeki eşitsizlik, çukurluk ve asimetri gibi problemler düzeltilirken çene hatları, yüz ile uyumlu olarak şekillendirilmektedir. Çene dolgusu uygulamasından yararlanılarak çene ucu belirgin hale getirilebilir, yüzün diğer unsurları ile uyum kazanması sağlanabilir.

Çene işlevini ve görünümünü etkileyen şekil bozuklukları ile çok sık karşılaşılmaktadır. En sık karşılaşılan problemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Asimetri

·        Çene altında sarkma

·        Çene hattının belirsiz olması

·        Çenenin büyük olması

·        Çenenin geride olması

·        Çene ucunun düz olması

·        Çene ucunun sivri olması

Çene bölgesindeki yapısal bozukluklar, kişinin estetik görünümünü etkilediği için ciddi problemlere yol açabilmektedir. Problem yaşayan kişiler zaman içerisinde kendini beğenmeme ve özgüven eksikliği gibi problemler yaşayarak kendilerini sosyal hayattan izole edebilmektedir. Bu durum okul, iş ve sosyal hayatının olumsuz etkilenmesine, performans düşüklüğüne, arkadaş çevresinin zayıflamasına yol açabilir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu, cerrahi olmayan yani ameliyatsız bir estetik uygulamadır. Bu prosedür, vücut ile uyumlu özel dolgu malzemelerinin küçük iğneler yardımıyla çene hattına enjekte edilmesi ile uygulanmaktadır. İstenen görünümün kazandırılmasını sağlayan bu yöntem, 18 yaşını tamamlamış her bireye uygulanabilmektedir.

Enjeksiyon yoluyla cilt altına gönderilen dolgunun içeriğinde hyaluronik asit bulunmaktadır. Fakat bazı durumlarda hastanın kendi vücudundan alınan yağ hücreleri gibi farklı maddeler kullanılabilir. İşlem sırasında kullanılan tüm malzemeler son derece güvenlidir.

Çene Dolgusunun Boyutuna Kim Karar Verir?

Çene dolgusu estetik bir uygulama olduğu için işlem boyutuna uzman doktor ve hastanın birlikte karar vermesi gerekir. İşlem öncesinde yüz görünümü farklı açılardan değerlendirilmekte ve fotoğraflanmaktadır. Yapısal bozuklukların tespiti yapıldıktan sonra işlem planı hazırlanmaktadır. Uzman doktor, çene hatlarını belirgin ve simetrik hale getirmek için dolgunun yapılacağı alanları belirlemektedir. Hastanın onayı ile süreç başlamaktadır.

Çene Dolgusu Kaç Seansta Tamamlanır?

Çene dolgusu, genellikle bir seansta tamamlanırken her bir seans 15 dakika sürmektedir. İlk enjeksiyonun ardından istenen etki oluşmaz ise ikinci bir uygulamaya ihtiyaç duyulabilir. Dolgu malzemesi ince uçlu iğneler yardımıyla enjekte edilmektedir. Kişinin işlem esnasında ağrı veya acı hissi duymaması için çene bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülmektedir. Krem, 30 dakika içerisinde etkisini göstermektedir. Hastalar işlemin ardından rutin hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmektedir.

Çene Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Çene dolgusunun kalıcılık süresi, kullanılan malzemeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. En sık tercih edilen dolgu malzemesi hyaluronik asittir ve genellikle 2 yıl kalıcılığa sahiptir. Dolgunun etkisi geçtiğinde işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Çene Dolgusu İçin Hangi Doktora Başvurmalıyım?

Her gün binlerce kişi internet üzerinden sağlık araması gerçekleştirerek rahatsızlıkları ve hastalıkları için çözüm aramaktadır. Bu kişilerin doğru bilgilere ulaşmaları son derece önemlidir. Kök hücre ya da yağ enjeksiyonu ile yapılan çene dolgusu için plastik cerrahlara, hyaluronik asit ile yapılan çene dolgusu için ise estetik cerrahlara, dermatologlara ya da medikal estetik uzmanlarına başvurabilirsiniz.

Çene dolgusu yaptırmak istiyor ancak size en yakın ve en uygun uzmanı bulmakta zorlanıyorsanız zaman kaybetmeden Medyland platformunu keşfedin! Online randevu platformu Medyland, farklı uzmanlık alanlarına sahip doktorları tek bir çatı altında toplayarak işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. Medyland platformundan çene dolgusu İstanbul veya çene cerrahisi İstanbul gibi bölgesel aramalar yaparak size en yakın doktorları listeleyebilir, uzmanlıklarını ve hasta yorumlarını inceleyebilir, ücretsiz şekilde randevu alabilirsiniz. Medyland ile en iyi doktorlardan randevu almak çok kolay!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —