Tarih: 11.11.2011 10:01

Cemal Gülas GEDOKS’a misafir oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Doğasever ve TRT’de Zamanın Tanığı isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Cemal Gülas, GEDOKS’a misafir oldu. Rize’de yavru ayı Datvi’yi büyüterek tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Gülas, GEDOKS üyeleriyle doğa ve yaşam konulu bir söyleyişi gerçekleştirdi. Tüm dernek üyelerinin katıldığı söyleyişi de Gülas, doğa ve yaşam tecrübelerini paylaştı. Söyleyişiye doğada yapılan katliamları anlatarak başlayan Gülas, özellikle ayılar üzerinde tehlikeli deneylerin yapıldığını söyledi.

 

Gülas, “ Dünyadaki en büyük araştırma şirketleri yaptıkları deneylerde insan metabolizmasına en yakın özelliklere sahip olan ayıları kobay olarak kullanıyor. Bu deneyler ayılar ve doğa üzerinde ciddi tehlikeler oluşturuyor.” dedi. Gülas, dünyada gittikçe hız kazanan ve hayatımızda her gün daha çok yer edinen teknoloji ile ilgili açıklamalarda bulundu Gülas, Teknolojik aletlere bağımlı yaşamamanızın temel bilgileri edinmemizde engel oluşturduğunu, bu aletlerin durduğu anda tüm yaşamamızın çökeceğini belirti.

 

Gülas,  konu ile ilgili yaşadığımız doğaya dikkat ederek yaşanması gerektiğini tavsiye etti. “Yürüdüğümüz dağlarda, yaşadığımız kentte neler olup bittiğini fark ederek yaşarsak hayatın neresinde olduğumuzu daha iyi anlar. İnsanın doğaya verdiği değer ona olan sevgisini ve bağlılığını arttırır” dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —