Tarih: 22.04.2016 13:11

ÇELİK VE DEPO RAF SİSTEMLERİ

Facebook Twitter Linked-in

Farklı birçok amaç ve işlev için kullanılan rafların işleri kolaylaştırmadaki yer çok önemlidir.  Özellikle de küçük alanlarda kalabalık eşyaların olduğu düşünülürse bu alanı tasarruflu kullanabilmek için duvarlara monte edilen raflar büyük kolaylıklar ve rahatlık sağlamaktadır. Evlerden tutun da büyük işletme ve fabrikaların depolarına kadar çok geniş alanlarda çok farklı işlevlerle kullanılan raflar, imalatında kullanılan malzeme ve şekil itibariyle çeşitlilik göstermektedir. Bulunduğumuz ortamı ideal bir biçimde kullanabilmemize olanak sağlayan raflar son dönemlerde kaliteli malzeme ve orijinal tasarımlarıyla göz alıcı güzelliklerde üretilmeye başlamışlardır. Raf sistemleri özellikle de ev dekorasyonunda hem ortamın ideal kullanılmasına imkân vermektedirler hem de ortama estetik bir atmosfer kazandırmaktadırlar.

Demir ile karbonun birleşmesiyle çelik elde edilmektedir. Karbon, demir ile alaşıma girerek dönüşmektedir ve demirin içerisindeki karbon miktarı çeliğin sınıflandırılmasındaki temel faktördür.  Karbonun demir içerisindeki rolü ise onun sertleşmesini sağlamasıdır.  Çeliğin bu şekilde elde edilmesine bağlı olarak birçok sanayi ürününde kullanılması da sağlanmıştır. Çeliğin kullanıldığı ürünlerden biri de çelik raf sistemleri olup en çok tercih edilen raf sistemidir.  Demirin içinde bulunana karbon alaşımı ile elde edilen rulo veya paket saclar kesilerek ve sonrasında eğilip bükülerek çelik raflar elde edilmektedir. Çeliğin raf sistemlerde yaygın olarak kullanılmasının ve daha çok tercih edilmesinin nedeni ise sağlam oluşu ve uzun zaman kullanmaya elverişli oluşudur.

Gıda ürünleri gibi çabuk pazarlanması gereken ürünlerin depolama faaliyeti kısa sürerken boru, ecza koliler vs. herhangi bir üretim malzemesinin depolanması uzun sürmektedir. İşte bu süreye göre de depolama faaliyetleri, deponun kullanım durumu belli olmaktadır. Bu iş kısa süreli olarak yapılacaksa dağıtım merkezi denilmektedir. Ancak daha uzun süreli olup kontrol, sayma, teslimat, yerleştirme, sayım, toplama ve kontrol sonrası gönderim yapılırsa işte bu durumda depolamadan bahsedilmektedir. Tabi burada geçecek olan süre de 24 saatten fazla olmaktadır. Bu tür uzun süreli depolamalarda ise alanın çok iyi ve ideal kullanılması gündeme gelmektedir. Alanı tasarruflu olarak kullanabilmek içinse depo raf sistemleri geliştirilmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —