Tarih: 06.05.2016 15:01

Çekler Euro Kullanmak İstemiyor

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Birliği'ne 2004 yılında üye olan ve kriterleri karşılaması halinde euro bölgesine katılması beklenen Çek Cumhuriyeti'nde, euro kullanılmasını isteyenlerin oranı 15 yılın en düşük seviyesine gerileyerek yüzde 15'te kaldı. CVVM şirketinin araştırmasında, euro'ya karşı çıkanların oranı ise yüzde 78'i buldu.

DESTEKLEYENLERİN SAYISI AZALDI

Araştırmayı yapan şirketten yapılan açıklamada "Son bir yılda euro'yu destekleyenlerin oranı yüzde 7 azaldı. Euro'ya karşı çıkanların oranı ise yüzde 9 arttı." denildi.

AB projesinin devam edeceğine inananların oranı ise yüzde 35'i geçmedi. Çeklerin yüzde 18'i ülkenin AB içindeki faaliyetlerinin aktif olarak sürmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 30'u ülkenin AB'ye daha az bağımlı olması gerektiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —