google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Çekimleri Diyarbakır’da yapılan ‘Fırtına Kız’ sinema filminin galası gerçekleşti

Çekimleri Diyarbakır’da yapılan ‘Fırtına Kız’ sinema filminin galası gerçekleşti

KÜLTÜR - SANAT 1.02.2026 12:23:11 0
Çekimleri Diyarbakır’da yapılan ‘Fırtına Kız’ sinema filminin galası gerçekleşti
Spor ve kadın mücadelesi temasıyla çekimleri Diyarbakır’da yapılan "Fırtına Kız" sinema filminin galası yapıldı.
Ceylan Karavil Park AVM’nin kültür ve sanatı destekleyen çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda çekimleri Diyarbakır’da yapılan "Fırtına Kız" sinema filminin galası gerçekleşti.
Vali Murat Zorluoğlu yaptığı konuşmada, sanatın, kültürel etkinliklerin şehirlerin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını söyledi. Diyarbakır’da sinema filmi ve diziler anlamında şehrin tanıtımına katkı yapacak çekimlerin yapılmasını hep arzu ettiklerini belirten Vali Zorluoğlu, "Bu manada yolumuz Bilal Bey’le kesişti. Hikayesi Diyarbakır’da geçen, kahramanları Diyarbakırlı olan bir film çekimi gerçekleşti. Bugün de galası. Fırtına Kız, Türkiye’de sanırım 170 sinemada vizyona girdi. Özel, halkımızın beğeneceği bir hikaye. İyi bir film olduğuna inanıyoruz, seyredeceğiz" dedi.
Vali Zorluoğlu, filmin beğeni kazanacak bir temada olduğunu söyleyerek, ’’Özellikle genç kızların fırsat eşitliği mesajını verecek, çalışarak, gayret ederek engelleri aşmaya çalışan kızlarımızın neticede başarıya ulaşacağı bir anlamda bize anlatan bir film. Emeği geçen başta Bilal Bey olmak üzere yönetmenimize, senaristimize, oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Diyarbakır’da bundan sonrada daha soluklu hem filmler hem diziler çekilmesini arzu ediyoruz. Diyarbakır çok kadim bir şehir. 12 bin 500 sene öncesine giden bir tarihi var. Bugün özelikle Suriçi’nde başınızı nereye çevirirseniz gözünüz tarihi bir yapıya denk geliyor. Bu tarihi mekanların, doğa güzellikleriyle halkımız tarafından Türkiye’de ve uluslararası alanda daha iyi anlatılması için en iyi araçlardan bir tanesi sinema filmleri ve diziler" diye konuştu.
Filmin başrol oyunculardan Cihangir Ceyhan ise senaryoyu ilk okuduğunda işin yüzde yüz Diyarbakır olduğunu anladığını dile getirerek, "İnsanıyla, şivesiyle, atmosferiyle Diyarbakır olacağı için beni heyecanlandırdı. Bu heyecanın içinde Diyarbakır halkıyla beraber olmak, aynı zamanda valimizin de dediği gibi kız çocuklarıyla fırsat eşitliğiyle alakalı bir temayı barındıran bu işte bir babayı oynamak. Hatalarıyla yüz yüze gelip bunu çocuklarının kendi istedikleri ideallerine yarenlik eden bir babayı oynadım. Diyarbakır’da çekim sürecinde şunu gördüm. Diyarbakır insanının da atmosferinin de sinema ve diziler için çok uygun. İnsanlarının da hevesli ve yetenekli olduğunu gördük. Film zamanında tanışıp hala bizimle olan arkadaşlarımız var. Bizimle oynadılar, halkım içinden insanlar. Filmimizin içinde yöresel mekanları da görecekler" şeklinde konuştu.
Ceylan Karavil AVM yatırımcılarından Abdulhalim Karavil de "Diyarbakır’ın tanımını anlamında önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Ana sponsor olduk. Bu gibi tanıtımlarda üstümüze düşen ne varsa katkılarımızı sunacağız. Bu bir ahde vefadır. Biz de üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Galaya, Vali Murat Zorluoğlu, başrol oyunlarından Cihangir Ceyhan, yapımcı Bilal Kalyoncu, yönetmen Hasan Doğan, oyuncular ve çok sayıda davetli katıldı.

Aktif yanardağ olan Hasan Dağı gözlem altında

Balıkesir’de otomobil yoldan çıktı: 2 yaralı

Panelvan araç hastanenin güvenlik kulübesine çarptı; baba ve oğlu yaralandı

D-650 kara yolunda iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Samsun’da bir kişi uyuşturucu ve silahla yakalandı

Otomobil takla attı: 2 yaralı

Kar yağışı Bitlis’te etkisini artırdı: 100 köy yolu ulaşıma kapandı

Balıkçılara "fırtına" uyarısı

Ordu’da bin 700 rakımlı yaylada renkli kar festivali

Başkan Yalçın’dan ’Çiçek Yılı’ için hızlı adımlar

Balıkesir’de trafik kazası: 1 yaralı

AKOM uyardı: İstanbul’da karla karışık yağmur bekleniyor

Antalya-Isparta kara yolundaki kazada ölü sayısı 7’ye yükseldi

Milletvekili Özhan: "Halkımıza hizmetkar olmayı sürdüreceğiz"

Cumhuriyet Bulvarı’nda motosikletli kuryeden ters yön ihlali

Konteyner kentte çıkan yangın korkuttu

Bayrampaşa’da bir restoranda çıkan yangın paniğe neden oldu

Varto’da kar nedeniyle kayan tır ulaşımı durdurdu

Gölbaşı’nda jandarma vatandaşın güvenliği için nöbette

Şanlıurfa’da kazmalı kürekli arazi kavgası: 7 yaralı

Yüksekova’da dondurucu soğuğa rağmen çatıda ibadet: Kar üzerinde namaz kıldı

Batman’da kaçakçılığa geçit yok

Kahramanmaraş’ta yıllara meydan okuyan evler görüntülendi

Manisa’da 266 bin öğrenci ders başı yapacak

Canik’te yarıyıl tatili, bilim ve teknolojiye taçlandı

Kocaeli protokolü ve vatandaşlar Batı Trakya Türkleri için yürüdü

Araklı Tüneli’nde kaza: 4 yaralı

CHP Genel Başkanı Özel: "Bunların kötü sözlerine kulağımızı tıkıyoruz, milletimizin gözünün içine bakıyoruz"

Germencik’te kriz merkezi toplandı

Bulgar levası ile alışveriş sona erdi: Sınır ticaretinde euro dönemi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
13.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.