Tarih: 09.11.2011 09:58

CBS Kongresi’nde Kocaeli Modeli

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından üçüncüsü Antalya’da düzenlenen ve sekretaryası Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) tarafından yürütülen ‘TMMOB Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi 2011’ ve beraberinde gerçekleştirilen Coğrafi Bilgi Teknoloji Fuarına katıldı. Kongrede Kocaeli’nde Coğrafi Bilgi Sistemi alanında kazanılan tecrübeler katılımcılarla paylaşıldı.

 

EĞİTİM VE SEMİNER VERİLDİ

 

Antalya’da ‘Ortak Aklın Adresi’ sloganı ve ‘Birlikte Üretmek, Yönetmek ve Paylaşmak İçin’ ana temasıyla düzenlenen ve 4 gün süren TMMOB Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresine yerel yönetimler, meslek kuruluşları, üniversiteler, TÜBİTAK ve bakanlık temsilcileri katıldı. Kongreye katılan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı CBS ekibi, katılımcılara ‘CBS ve Adrese Dayalı Bilgi Sistemleri’ eğitimini ve ‘Coğrafi Bilgi Sistemlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Modeli’ sunumunu gerçekleştirerek Coğrafi Bilgi Sistemi’nde kazanılan tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

 

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİNDE PİLOT BELEDİYE

 

2008 yılında Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Coğrafi Bilgi Sistemi kurulması çalışmalarına başlandı. 2009 yılında Ulusal Adres Veritabanı’na entegre bir şekilde Coğrafi Bilgi Sisteminde Kocaeli iline ait konumsal adres verileri vatandaşa ve ilgili kurumlara web ortamından sunulmaya başlandı. 2010 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmaların sonucu olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından“Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Çalışmaları” entegrasyonu kapsamında pilot belediye olarak seçildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —