Tarih: 22.12.2011 13:37

Çayırova'daki büyük proje tamamlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Anadolu Oyunları Uygulama Merkezi projesi kapsamında inşa edilen spor tesisinde incelemelerde bulundu. Anadolu Oyunları Uygulama Merkezi binasında yaptığı incelemede, binanın kısa sürede bitirilmesi için talimatlar veren başkan Akbaş, kısa süre içerisinde kapalı alan oyunlarının da startının verileceğini belirtti. 

 

 

AKBAŞ PROJE ALANINDA

 

 

İnşaat çalışmalarında büyük mesafe kat edilen alan ile alakalı bilgiler alan başkan Akbaş, okul bahçesinde gereken çalışmaların projeye paralel olarak yürütülmesini yetkililere söyledi. Anadolu Oyunları Uygulama Merkezi binasının içindeki çalışmaları denetleyen Akbaş, 75 kişilik olarak yapılacak tribünün yanı sıra, oyun alanı sahası, bina içerisinde soyunma odaları, dinlenme salonları ve binanın çevresinde açık oyun alanlarının bulunacağını söyledi. Çalışmanın %75’lik bölümünün tamamlandığını ifade eden başkan Akbaş, binanın dış cephesinde ve içerisinde yapılan çalışmaların bir an önce bitirileceğini ve kapalı alanda yapılacak eğitimlerin başlayacağını belirtti.  

 

 

 960 METREKARE ALANA SAHİP

 

 

600 farklı oyun içerisinden yüzlerce oyunun çocuklara öğretilerek yaşatılacak Anadolu oyunlarının merkezini 960 metrekare alan üzerinde oluşturmaya başlayan Çayırova Belediyesi, önemli bir projeyi ilçeye kazandırıyor. 460 metre kapalı alana ve 500 metre açık alana sahip olan projenin inşaat çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamlayan belediye, binanın çevre düzenlemesini yaparak, hizmete açmayı planlıyor.

 

 

ÖĞRETMENLERE SERTİFİKA

 

İlçede eğitim veren beden eğitim öğretmenlerine yönelik bir çalışma gerçekleştirecek olan Çayırova Belediyesi, 5 ve 6 Ocak tarihleri arasında 2 günlük eğitim kursu düzenleyecek. Anadolu Oyunları Uygulama Merkezi’nde düzenlenecek eğitimlerde, önemli bir sertifikayı öğretmenlere kazandıracak olan belediye, Anadolu Oyunları Eğitim Sertifikası’nı öğretmenlere eğitimler sonunda takdim edecek.

 

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ÇAYIROVA'DA

 

23-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Birinci Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası, Çayırova’da gerçekleştirilecek. 8 ilden ve 3 ülkeden öğrencilerin katılımları ile düzenlenecek şampiyona 5 gün sürecek. Festival havasında geçecek olan şampiyonada farklı il ve ülkelerden gelen çocuklara Anadolu Oyunları Uygulama Merkezi tanıtılacak ve oyunlar öğretilecek. Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilecek çalışma geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilecek. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —