Tarih: 16.05.2012 11:47

Çayırova Projeleri TBMM'ne teslim edildi!

Facebook Twitter Linked-in

61. Dönem Hükümetinin yeniden yapılandırma hazırlığında olduğu Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Engellilerin, kadınların ve gençlerin beklentilerini ve önerilerini tespit etmeyi hedefleyen Çayırova Belediyesi düzenlemiş olduğu Engelsiz Anaysa Çalıştayı, Kadınca Anayasa ve Benim Anayasam isimli proje raporlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teslim etti. 

 

 

ENGELSİZ ANAYASA ÇALIŞTAYI

 

 

 

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Çayırova Belediyesi işbirliğiyle, yeni anayasa çalışmalarında özürlülük alanındaki mevcut haklar ve olası imkânları tartışmak, engellilerin yeni anayasadan beklentilerini belirlemek ve yeni anayasaya engelli vatandaşların bakış açısını yansıtabilmek amacıyla 26 Mart 2012 Pazartesi günü Türkiye’de ilk defa "Engelsiz Anayasa Çalıştayı" düzenlenmişti.

Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı çalışta ya Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Millet Vekilleri, Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde Belediye Başkanları olmak üzere 260 kişinin katıldığı Engelsiz Anayasa Çalıştayı raporları Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na teslim edildi. 

 

 

 

BENİM ANAYASA

 

 

 

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen, birinci ve ikinci kademe öğrencilerinin katıldığı “Benim Anayasam” isimli kompozisyon yarışmasının sonuçları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teslim edildi. Yeniden yapılandırılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sından gençlerin beklenti, talepleri ve önerileri tespit etmek amacı ile düzenlenen Benim Anayasam konulu kompozisyon yarışma sonuçları geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonuna teslim edildi. Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 350 öğrencinin katıldığı “Benim Anayasam” isimli kompozisyon yarışmasının yeni Anayasa ya ışık tutması bekleniyor. Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadın Danışma ve Sosyal Projeler birim sorumlusu Neslihan Yazıcı tarafından TBMM’ne teslim edilen Engelsiz Anayasa Çalıştayı ve Benim Anayasam raporları yapılandırma sürecinde olan yeni Anayasa için büyük bir adım olarak görülüyor.

 

 

 

KADINCA YASA

 

 

 

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen Kadınca “Yasa” konulu kompozisyon yarışması raporları Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül’e teslim edildi. Çayırova Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü, Kadın Danışma ve Sosyal Projeler birimi tarafından düzenlenen diğer bir ödüllü yarışma olan “Kadınca Yasa” ile ilçemizde ve ülke de yaşayan kadınların beklenti ve taleplerini tespit etmeyi hedefliyor. Düzenlenen bu yarışma ile kadınların beklenti ve önerilerinin geleceğe katkı sağlayacağı düşüncesini güden yetkililer “Kadınım, düşüncelerimle toplumda varım” sloganını benimseyerek yola çıktıklarını ifade ettiler. 180 bayanın kaleme aldığı “Kadınca Yasa” yarışma raporları Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadın Danışma ve Sosyal Projeler birim sorumlusu Neslihan Yazıcı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül’e bizzat teslim edildi. 

 

 

YENİ ANAYASA'YA DESTEK

 

 

180 bayanın kaleme aldığı görüşleri okuyan Gönül, kadınların mevcut yasalarda görmüş oldukları eksiklerin, gerçekleştirilecek olan yeni anayasa çalışmalarında mutlaka değerlendirileceğini belirterek, iletilen bu taleplerin takipçisi olacağını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —