Tarih: 27.06.2018 17:06

Çavuşoğlu, Danimarka'da

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Ukrayna Reform Konferansı’na katılmak üzere geldiği Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da birtakım temaslarda bulundu. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı Uluslararası Ukrayna Reform Konferansı’nda Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediğini belirtti. Çavuşoğlu, “Stratejik ortak ve dost ülke olarak, Ukrayna’nın reform çabalarını desteklemeye devam edeceğiz. Ukrayna Reform Konferansı’na üst düzeyde katılım sağlamamız bunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu’nun ikili temasları 
Çavuşoğlu, ikili temasları kapsamında Danimarkalı ve İngiliz mevkidaşları ile bir araya geldi. İlk olarak Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen ile görüştü. İki liderin görüşmelerinde terörizmle mücadelede işbirliği, Türkiye-AB ilişkileri ve Danimarka makamlarının, terör örgütü PKK ve iltisaklı kuruluşlarının faaliyetlerine izin vermemesi gerektiğinin vurgulandığı aktarıldı. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’la da görüşen Çavuşoğlu, Türkiye-İngiltere işbirliğinin son dönemdeki üst düzey temaslarla daha da ilerlediğini aktardı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayındaki ziyaretinde kararlaştırılan işbirliği alanlarına ilişkin atılacak adımları değerlendirdikleri belirtildi. 
Öte yandan Kopenhag ziyareti esnasında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileri ile de bir araya gelen Çavuşoğlu, “Bir çok konuda Avrupa’daki vatandaşlarımızın düşüncelerinden faydalanıyoruz, fikirlerine önem veriyoruz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —