Tarih: 09.04.2012 14:41

Çavdar adaylığını açıkladı!

Facebook Twitter Linked-in

12 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce il başkanlığı görevinde bulunan ve milletvekili adaylığı nedeniyle görevinden istifa eden Ruhi Çavdar, 20 Mayıs'ta yapılacak il kongresinde aday olacağını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden kamuoyuna ilan etti.

 

 

Hatırlarsanız Çavdar, 2007'de il başkanlığına atanmış 2009 Haziran'da genel başkan Devlet Bahçeli'nin katıldığı kongrede Gebzeli İsmail Kurt'un karşısında 2 oy farkla il başkanlığına seçilmişti. Çavdar, 2011 genel seçimlerinde milletvekili olmak için görevinden istifa etmiş ve 2. sıradan aday gösterilmişti. Lakin MHP'den sadece sanayici Lütfü Türkkan vekil seçilebilmişti. 

 

 

Bu süreçten sonra herkes Çavdar'ın il başkanlığına aday olup olmayacağını konuşmuş, Çavdar ise bu konuda renk vermemişti.  Ancak Çavdar önceki gün facebook sayfasından adaylığını ilan etti.  Hem de İzmit ilçe eski başkanı Aydın Ünlü il başkanlığına adaylığını açıkladıktan bir gün sonra.  Ünlü, Çavdar'ın bir dönem birlikte siyaset yaptığı, yediği içtiği ayrı gitmeyen eski milletvekili Cumali Durmuş'un desteğini alan bir isim.

 

 

Çavdar'ın bu tablo karşısında ne yapacağı ise henüz bilinmezken bu hamlesi Ünlü ve Durmuş'a misilleme olarak algılandı.  Facebook sayfasından adaylığını ilan eden Çavdar, bazı adayları ve partilileri kızdıracak açıklamalara da yer vermiş paylaşımında. İl başkan adaylarının ekipleri arasında nefrete varan hesaplaşmalar olduğunu, kişisel hırsların ön plana çıktığını ileri sürdü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —