Tarih: 12.06.2016 13:02

CANLI YAYINDAKİ SKANDAL KONUŞMASI GÜZEL SUNUCUYU İŞİNDEN ETTİ !

Facebook Twitter Linked-in

Fox spor kanalının Florida eyaleti, Tampa Bay Rays beyzbol takımı ve Orlando Magic basketbol takımı muhabiri Emily Austen, 9 Haziran perşembe günü canlı yayınlanan Barstool Sports şovu sırasında ırkçı ifadeler ve Yahudilere hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle işinden oldu. Austen, günlük olarak yayınlanan programının perşembe günkü 35 dakikalık bölümünde, Meksikalıların zekasını aşağılayan ifadeler kullandı. Muhabir ayrıca garsonluk yaptığı yıllarda Yahudi müşterilerinin tavırlarını alaya alan sözler dile getirdi.

''MEKSİKALILARIN BU KADAR ZEKİ OLDUĞUNU BİLMEZDİM''

Emily Austen program sırasında misafirleriyle, Teksas eyaletinde bir liseyi birincilikle bitiren Mayte Lara adlı Meksika kökenli kız öğrenci hakkında konuşmaya başladı. Austin şehrinde bulunan Teksas Üniversitesi'ni tam burslu okumaya hak kazanan Mayte Lara'nın bu başarısı üzerine muhabir Austen: "Meksikalıların bu kadar zeki olduğunu bilmezdim." sözlerini dile getirdi.

GARSONLUK HATIRASINI ANLATIRKEN YAHUDİLERİ AŞAĞILADI

Muhabir Austen konuklarıyla sohbetinin bir yerinde; "Matematik sınıfındaki Çinli, her zaman sınıfın en zekisidir." ifadesini kullandı. Muhabirin misafirleriyle söyleşisi sırasında bir ara söz Yahudilere gelince Austen, Florida'nın Boca Raton ilçesinde eğitim gördüğü yıllarda garsonluk yaptığını ve birçok Yahudi tanıdığını belirterek: "Boca'da garsonluk yaptığım zamanlarda Yahudiler, onlarla olan konuşma tarzımdan nefret ederlerdi. Çünkü her şey hakkında şikayet edip sorun çıkarırlardı, ben de bunu hiç önemsemezdim. Bir müşteriye bira verdim, birada çok fazla köpük olduğunu söyleyerek şikayet etmeye başladı. Adamın aşağılık herifin teki olduğunu biliyordum, bana bahşiş vermeyeceği belliydi. Bende 'sen bana birasında çok fazla köpük olduğu için şikayette bulunan ilk müşterimsin' dedim." sözleriyle hatırasını anlattı.

FOX SPORT FLORİDA, MUHABİRLE YOLLARINI AYIRDIĞINI AÇIKLADI

Fox Sports Florida kıdemli başkan yardımcısı Steve Tello cuma günü yaptığı açıklamada, Fox Spor yayın grubu olarak muhabir Austen'in 'düşüncesiz ve küçük düşürücü' yorumlarının farkında olduklarını belirtti. Tello açıklamalarının devamında: "Muhabir Austen, Fox Spor adına konuşmuyordu. Videoda dile getirdiği ifadeleri görmezden gelmeyeceğiz. Emily yorumlarının kabul edilemez olduğu konusunda bilgilendirildi. Muhabir Austen bundan sonra, daha önceden planlanmış olsa da hiçbir Fox Spor yayınında görev almayacaktır." sözleriyle Emily Austen ile yayın grubunun ilişiğinin kesildiğini beyan etti.

KONUKLARDAN BİRİ 'İŞTEN KOVULACAKSIN' DEDİ

Barstool Sports'un Facebook sayfasında yayınlanan bu spor söyleşi programının videosu sayfadan kaldırıldı. Barstool Sports web sayfası, videonun 'kazara' silindiği açıklamasında bulundu. Canlı yayını kaydeden bir kişi, programın videosunu daha sonra 'Vimeo'ya yükledi. Programın son dakikasında, muhabirin söyleşide bulunduğu üç konuktan biri Austen'i kastederek: "Belki de seni işe almalıyız çünkü kovulacaksın." sözlerini dile getirdiği duyuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —