Tarih: 23.07.2014 12:46

Çanakkale savaşı Kocaeli’de hayat buluyor!

Facebook Twitter Linked-in

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ‘Şehitler diyarından Anadolu’ya’ sloganıyla Çanakkale Savaşı’nda kullanılan askeri malzemelerin sergilendiği “Gezici Çanakkale Müzesi”, Kocaelili vatandaşların beğenisine sunuldu. 

 

Koleksiyoner Ahmet Uslu’nun katkılarıyla hazırlanan müzenin açılışında bir konuşma yapan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Necmettin Altıntaş, “Çanakkale’ye sevdalı olan ama aradaki mesafeler nedeniyle bu kutsal mekanı ziyaret edemeyen yurttaşlarımıza ulaşmak amacıyla özel bir koleksiyonerin hazırlamış olduğu ve ‘Şehitler diyarından Anadolu’ya’ sloganı ile yola çıkan gezici müze projesine destek olmaktayız. Projenin öncelikli hedefi yıl içerisinde Anadolu’yu dolaşarak Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı olan 2015 yılına kadar Çanakkale Savaşları’nın önemini ve bu zaferi bize yaşatan kahramanları tüm Türkiye’ye tanıtmaktır” dedi. 

 

Açılışta konuşan Kocaeli Vali Vekili Şükrü Çakır ise, “Çanakkale birliğimizin, bütünlüğümüzün, kahramanlığımızın, haklı yolda savaşma azmimizin simgesi, temsili. Bugün Çanakkale’de ecdadı yatmayan bir ilden, bir bölgeden söz etmemiz mümkün değil. Her etnik, her değişik dilden bu milletin parçası olan herkesin ecdadından bir, iki kişi Çanakkale Şehitliği’nde yatıyor. Bu müzenin şu günlerde televizyonlardan içimiz sızlayarak dinlediğimiz Müslümanların ve Türklerin böyle acılı gününde ilimize gelmiş olması çok anlamlı.

 

Filistin’de bir dram yaşanıyor. Kerkük, Musul’da dram yaşanıyor. Doğu Türkistan’da, Kırım’da Müslüman Türklerin canları acıyor. Milletimizin birer parçası oralarda kanıyor. İşte böyle bir dünyada küreselleşen dünyada Çanakkale ruhumuzu yeniden kazanmanın çok önemi var” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —