Tarih: 05.03.2023 02:25

Çanakkale Kat Karşılığı Arsa Yaptıracaklara Altın Öğütler

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale kat karşılığı arsa projelerinde arsa sahibi ve inşaat firması/müteahhit arasında paylaşım oranına bağlı olarak sözleşme yapılır ve resmi anlaşma başlatılır. Bu tarz projelerde arsa sahiplerinin özellikle dikkat etmesi gereken hususlar var. Altungazi Yapı Mühendislik firması, arsa sahiplerine bu konuda önemli öğütlerde bulunuyor, işte detaylar;

Çanakkale kat karşılığı arsa sözleşmesinde tarafların resmiyete dökmek istediği her detay sözleşmede yer almalı, yasal haklar korunmalıdır. Sözleşmenin yasal geçerliliğini koruması için mutlaka noter tarafından düzenlenmesi gerekir, unutulmamalıdır. 

Kat Karşılığı Arsa Nedir?

Kat karşılığı arsa; müteahhit ve arsa sahipleri arasında gerçekleştirilen bir sözleşme olup tarafların hakkını koruyan yasal bir belgedir. Kat karşılığı arsa anlaşmalarında arsa sahibi arsasını planlanan inşaatın gerçekleştirilmesi ve inşaattan belli bir pay alması üzerine yasal zeminde müteahhide teslim eder. Bu tür anlaşmalarda genellikle %40-50 paylaşım uygulanır ve taraflar projenin başlaması için sözleşme yapar. Sözleşme her iki tarafın sorumluluklarını belirlenen süre kapsamında sözleşme şartlarına uygun şekilde gerçekleştirmesi için düzenlenir ve yasal haklarını korumasına yardımcı olur. 

Çanakkale Kat Karşılığı Arsa Piyasası

Çanakkale kat karşılığı arsa piyasası son yıllara oranla daha canlı bir grafiğe sahip. Gayrimenkul fiyatlarındaki ciddi artış, enflasyonun piyasalar üzerindeki etkisi ve inşaat yaptırma maliyetlerindeki dalgalanma emlak, inşaat sektörünü doğrudan yön vermektedir. Arsa sahipleri eskiye oranla kat karşılığı anlaşmalarda daha kazançlı anlaşmalar yapabildiği için ideal bir yatırım ortaya çıkmaktadır. Çanakkale doğası, iklimi, yerel halkı, şehir yaşantısı, turistik ve kültürel değeri ile Türkiye’nin gözde yatırım cennetlerinden kabul görmektedir. Dolayısıyla Çanakkale’de arsa yatırımı yapmak ya da mevcut arsayı kat karşılığı anlaşma ile gayrimenkule dönüştürmek kısa vadede dahi çok cazip kazançlar doğurmaktadır. Geçmişte olduğu gibi günümüz şartlarında da arsa yatırımı yapmak hala çok değerli ve geçerli bir araç. Dolayısıyla arsaların kat karşılığı anlaşmalarla gayrimenkule dönüştürülmesi kazancın artmasında etkendir. Uzmanlar, piyasa hareketliliğini yukarı yönlü ilerleyeceğini ve düşmeyeceğini öngördüklerini belirtmektedir.

 

Çanakkale Kat Karşılığı Arsa İçin Firma Önerileri

Arsa sahiplerinin genel arzusu kat karşılığı anlaşmalarla arsa yatırımının kazancını artırmak ve gayrimenkul sahibi olmaktır. Çanakkale kat karşılığı arsa anlaşmalarında temel mesele doğru inşaat firmasını bulmaktır. Zira bu alanda daha önce hizmet vermemiş, tecrübe edinmemiş, mevzuata hâkim olmayan bir firma ile hareket etmek problemler çıkarabilir. Şehrin önde gelen firmalarından Altungazi Mühendislik Yapı, Türkiye’nin en kıymetli, mavi ve yeşilin hala korunabildiği nadir kentlerden biri olan Çanakkale’de, arsa sahiplerine sunduğu hizmetlerle anahtar teslim projelere imza atmaktadır. Doğru firma arayışında Altungazi ekibiyle tanışmak, referans projeleriyle her iki tarafın da memnun kalacağı anlaşmalar yapmak mümkündür. 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —