Tarih: 30.06.2022 17:00

Çamaşır Makinesinin Deterjan Haznesi Nasıl Temizlenir?

Facebook Twitter Linked-in

Bu nedenle diğer elektronik ürünlere göre arızalanmalar çok daha sık şekilde görülebilmektedir. Üstün teknolojisi ve kaliteli üretim materyalleri sayesinde çamaşır makineleri kolayca arızalanmaz ve uzun ömürlü kullanım sağlar. Ancak her yıkamada aynı performansı alabilmek ve uzun ömürlü kullanım güvencesi için muhakkak düzenli bakımının yapılması gerekir. Sultanbeyli Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz, iyi bir yıkamanın her çalıştırmada alınabilmesi için deterjan haznesinin düzenli olarak temizlemenizi önermektedir.

Çamaşır Makinesi Deterjan Haznesi Neden Temizlenir?

Çamaşır makinesinin deterjan haznesi en sık kirlenme ve kireçlenme görülen noktaların başında gelir. Çünkü buraya koyduğunuz deterjandan kalan kalıntılar ve yumuşatıcı artıkları zaman içerisinde birikme yapar. Bunun üzerine sudan gelen kireçlenme ile birlikte su giriş ve çıkış kanallarında tıkanma oluşturabilir. Bu durumda çamaşır makinenizin deterjan almaması veya yumuşatıcı almaması gibi şikayetleri görmenize neden olur. Nitekim Ataşehir Arçelik Servisi merkezimizde bu tip arıza başvurularında genellikle altta yatan nedenin deterjan haznesindeki kalıntılara bağlı tıkanmalar olduğunu görüyoruz.

Çamaşır Makinesi Deterjan Haznesi Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinelerinin en önemli parçalarından birisi olan deterjan haznesinin sık sık temizlenmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Yüksek performanslı bir çamaşır makinesi kullanımı için çok gereklidir. Çamaşır makinesi deterjan çekmecesini sonuna kadar çektikten sonra yumuşatıcı gözünde bulunan mavi parçanın üzerine hafif baskı uygulayarak, yerinden komple çıkartabilirsiniz. Daha sonra su altında iyice yıkamalı ve artıklardan arındırmalısınız. Bu işlemin tamamlanmasının ardından ise deterjan haznesinin çıkartıldığı yerdeki su giriş ve çıkış kanallarından artıkları temizlemelisiniz. Bunun için sivri olmayan uçlu bir fırça ve delikler için kürdan kullanabilirsiniz.

Üsküdar Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından makinenizde en azından birkaç yıkamada bir olacak şekilde bu işlemi yapmanızı öneriyor. Böylelikle çamaşır makinenizde deterjan ve yumuşatıcı ile sudan gelen kirecin birikinti yaparak zamanla kalıplaşmasının önüne geçebilirsiniz. Bu sayede daha kolay temizleyebilir ve farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olmazsınız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —