Tarih: 24.02.2014 13:55

“Çalışanların hakları için üzerimize düşeni yapacağız”

Facebook Twitter Linked-in

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker,  Cayırova İlce Temsilcisi Dr. Basri Çetinkaya, Toplum Sağlığı İş Yeri Temsilcisi Kemal Keleş ile birlikte Cayırova Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Bora Sönmez’i makamda ziyaret etti.

 

Başkan Çeker, Cayırova Toplum Sağlığına bağlı faaliyet gösteren Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanları ile Toplum Sağlığında görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını Dr. Bora Sönmez’i aktarıldı.  Şube Başkanı Ömer Çeker, ziyaret sonrası çıkışta açıklamada bulunarak; “Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanı  imzalamış olduğu sözleşme gereği kendi nüfusundan sorumludur. Aile Sağlığı elemanları kendi rızaları olmada boş olan bölgelere resen görevlendirilmeleri yapılmamalıdır. Diyen Başkan Çeker; Yapılan görevlendirmeler usulsüz görevlendirmedir. Bu tür görevlendirmelerden vaz geçmelidir. İlgili Kurumlardan usulüne uygun hizmet puanına esas alınmak suretiyle boş olan Aile Hekimlerinin yanına geçici görevlendirmeler yapılmalıdır.” Dedi. 

 

Çeker; Görevlendirmeyi kabul etmeyenlere Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına baskı uygulandığına dair tarafımıza iletilen şikayetleri ve toplum sağlığında görev yapan personelin sıkıntılarını Kurum amiri Sönmez’e ilettik. Şayet bu tür bir uygulama var ise buna son verilmesini aksi takdirde çalışanların yasal haklarının korunması için üstümüze düşeni yapacaklarını söyleyen Çeker; Bunu da sorumlu hekime ilettik. Temennimiz sayın Bora uyarılarımızı dikkate alır. Çalışanların sorunlarına karşı daha duyarlı olur, çalışma barışının korunmasına katkı sunar” Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —