Tarih: 05.04.2017 10:26

Çakır: Türkiye’yi güçlü hükümetler yönetecek

Facebook Twitter Linked-in

İzmit’te ‘Evet’ çalışmaları hızla devam ediyor. AK Parti İzmit İlçe SKM tarafından düzenlenen program doğrultusunda, Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, İzmit Sanayi ve Körfez Mahallelerinde esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerinde, İlçe Yöneticisi Turgay Aydıner ve Ali Galip Göktürk de hazır bulundu. Esnafları, güçlü iktidar ve kalıcı istikrar için ‘Evet’ demeye davet eden Çakır, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında merak edilenleri yanıtladı.
 
‘YARGI TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ OLACAK’

Çakır, “Bu anayasayla birlikte hükümet işi garanti. Hükümet kurma işi millete veriliyor. Cumhurbaşkanını seçeceksiniz, hükümeti de kuracaksınız. Bundan sonra Türkiye’yi hep güçlü hükümetler yönetecek. İktidarın milletten başka sahibi olmayacak. Ne bürokrasi ne yargı ne de askeri bürokrasi milli iradeye, sizin kararınıza asla karışamayacak. Millet kimi seçtiyse ülkeyi o yönetecek, hesabı veren de o olacak. Meclis yeni sistemle eskisinden daha güçlü olacak, cumhurbaşkanını, hükümeti denetleyecek ve kanunları çıkaracak. Yargı hem tarafsız hem de bağımsız olacak” dedi.
 
‘ZAMAN KAYBI ORTADAN KALKACAK’

Devletin işleri hızlanacak. Ekonomi daha istikrarlı hale geliyor, büyüme artıyor, Türkiye güç kazanıyor. Türkiye'nin dış politikası daha da güçleniyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle halkın önüne cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçileceği iki sandık gelecek. Bu sistemle yetki verilen cumhurbaşkanı hemen hükümetini kurarak çalışmalarına başlayacak. Bu sistemle zaman kaybı ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı yetki alır almaz yatırımlara başlayacak. Güç bela kurulan hükümetler de millete değil, kendilerini iş başına getirenlere karşı sorumlu oluyor ve milletin beklentilerine kulak asmıyor. Yeni sistem ile bu böyle olmayacak” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —