Tarih: 06.12.2011 12:28

Caddebostan'da "Sesleri Arayış" sergisi

Facebook Twitter Linked-in

Eserlerinde düşünsel gelişimi yansıtma eğiliminde olan sanatçı, dışa vurumcu fırça darbeleriyle insanları, kenti, gizli yüzleri iç dünya gerçekliğini yansıtıyor. Canan Aydoğan, portrelerin betimleyici değil temsili işlevini öne çıkaran bir anlatımla oluşturduğu eserlerindeki kimliksiz yüzleri, sanatçı duyarlılığının dağınık halinin kadına yansıtılan ve tanımsız bırakılan portreleri olarak tanımlıyor.

 

 

Resimlerinde belirgin bir şekle bürünmeyen portreler, dengelerin kırıldığı noktada beklenti ve düşedönüşüyor. Çalışmalarında kullandığı renkleri, kendi dünyasının yansıması olarak seçtiğini belirten Aydoğan'ın resimleri empresyonizmi simgeliyor.

 

Trabzon'da doğan Canan Aydogan, Lüleburgaz lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul'da İktisat ve Pedagoji eğitimini tamamladı. Akbank Sanat Merkezi'nde Organizasyon Yöneticisi olarak görevini sürdüren Canan Aydoğan, kişisel atölyesinde yaptığı resimlerden oluşan birçok sergi düzenledi.  15 Aralık 2011 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak sergide, sanatçının yozlaşma tehlikesi altındaki şehirlerin yalnızlığı ve ifade edilememiş hüzünleri anlatan çalışmaları yer alıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —