Tarih: 25.09.2016 17:27

Bylock programı AK Parti'li vekillere de sıçradı

Facebook Twitter Linked-in

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik'ten çok çarpıcı bir iddia geldi. İddiaya göre AK Parti'de FETÖ mensuplarının kriptolu mesajlaşmada kullandığı ByLock programı kullanan 80-82 vekilin belirlendiği belirtildi. Peki 82 ByLock'çu vekiller kimler, aralarında Urfalı vekiller var mı? Merak edilen sorular yanıt bekliyor... Habere göre 15 Temmuz gecesi kendisine ulaşılamayan milletvekili ve bürokratlar da tespit edilmiş. Aralarında hükümetin önemli isimleri de bulunuyor. Listedeki AK Parti'lilerin darbe gecesi en çok aradığı ismin AK Parti'li Şaban Dişli'nin darbeci kardeşi General Mehmet Dişli olduğu ve o gece kimlerin aradığının tek tek belirlendiği öne sürüldü.
Yazıda, özetle şu ifadelere yer verildi: "AKP kulisleri yine hareketli. Gündemde, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı 'ByLock' programı var. Şifrelerin çözülmesi ile birlikte bazı eski ve yeni AKP'li milletvekillerinin de bu programı kullandığı ortaya çıkmış. Sayı kabarık. 50 civarında diyen de var, 82 diyen de. 'ByLock' kullananlar arasında sadece AKP'lilerin değil, CHP'lilerin, MHP'lilerin, HDP'lilerin de olduğu ifade ediliyor. Bazı bakanların telefonlarında da 'ByLock' programı tespit edilmiş. Bunlardan birine 'Bu ne iş' denilince, 'Çocuk yüklemiş' diye geçiştirmiş. Ama kimseyi tatmin etmemiş. Tabi 'ByLock'çu milletvekillerinin isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletilmiş. Darbenin 'siyasi ayağı' ile ilgili operasyonun sayının fazla olması nedeniyle geciktiği vurgulanıyor. Erdoğan'ın Amerika'ya giderken uçakta gündeme getirdiği 'yedek milletvekilliği' konusuna dikkat çekiliyor. Partiye 'FETÖ sızmasına' karşı önlem olarak değerlendiriliyor."
Aynı yazıda hükümet içerisindeki 6 bakanın ve çok sayıda önemli bürokratın bu yüzden görevden alınacağı ancak bunun için uygun zamanın kollandığı da ifade edildi.
Öte yandan Şanlıurfa en çok, o isimler arasında kentten seçilen milletvekili olup olmadığını merak ediyor. (Kaynak: Gazate İpekyol)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —