Buzlanamaya karşı 47 bin ton tuz kullanıldı

Buzlanamaya karşı 47 bin ton tuz kullanıldı

Kocaeli’de yoğun kar yağışının ardından oluşabilecek buzlanmaya karşı kent genelinde 47 bin ton tuz kullanıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının ardından araçların ve yayaların sorun yaşamaması için şehir merkezleri ve kırsal mahallelerde buzlanmaya karşı gerekli önlemleri aldı. Kaldırımları kar ve buzdan temizleyerek yayalar için güvenli hale getiren ekipler söz konusu çalışmaları özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde gerçekleştiriyor. Büyükşehir ekipleri, kaldırımların dışında yaya üst geçitlerinde de kar temizleme çalışması yaparak yaya ulaşımının en önemli noktalarında güvenli geçişi sağlamak için çaba sarf ediyor.

Büyükşehir, Kocaeli’nde etkisini gösteren yağışa karşı 2 bin 321 personel ve 623 araç-iş makinesi ile yolların açık tutulması için yoğun mesai harcadı. Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte özellikle şehir merkezlerinde yaşanan don ve buzlanmaya karşı vatandaşların sorun yaşamaması için ekipler sabaha kadar çalışma yaptı. Okullar, camiler, hastaneler ve durakların önü ve üst geçitler başta olmak üzere kar temizleme, buzlanmaya karşı ise tuzlama ve solüsyon çalışması yapıldı. Özellikle öğrencilerin okullarına rahat bir şekilde gidebilmesi için yollardaki buzlu alanlar temizlendi. Karla kaplanan yollar, yoğun buzlanma riski taşıyan alanlar ve kamusal alanlarda yürütülen küreme ve tuzlama işlemleriyle hem araç hem de yaya trafiğinin güvenli bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Özellikle öğrencilerin okullarına sorun yaşamadan ulaşması için eğitim kurumlarının güzergahlarında ve önlerinde kar temizliği yaptı. Depolanan 47 bin ton tuz ilçelerde kullanılarak buzlanmanın önüne geçildi.

Kartepe, Başiskele, Gölcük, Körfez İlimtepe ve İzmit Umuttepe gibi yüksek kesimler başta olmak üzere tüm ilçelerin şehir merkezlerinde de konuşlandırılan ekipler; greyder, loader, bobcat, ekskavatör, pto gibi iş makineleri ve tuz yüklü kamyonlarla tüm ilçelerde 24 saat nöbet tutu. Yüksek kesimler başta olmak üzere tüm ilçelerde ve özellikle yağışın etkili olduğu bölgelerde hazır kıta bekleyen ekipler, il genelinde yaklaşık bin 750 kilometrelik yolda karla mücadele için yoğun mesai harcadı. Herhangi olumsuzluğun yaşanmasına izin vermeyen büyükşehir ekipleri, karla mücadele sınavını başarıyla geçti.

Buzlanamaya karşı 47 bin ton tuz kullanıldı



Polonya doğu sınırına anti-personel kara mayınları konuşlandıracak

Soğuk hava sebebiyle çimler ve otomobil camları buz tuttu

Evlerine geçen Adıyamanlı depremzedeler: "Bakan Murat Kurum, her zaman yanımızda"

Şarampole uçan araçta bulunan 2 kişi yaralandı

Bodrum Gündoğan hokey takımı birinci lige yükseldi

Kaymakam Yılmaz’dan ilçe birimlerine denetim

Kötekli Gençlik Merkezi’nde sanat dolu günler

Belediyenin imar cezasına yargı freni

Coğrafi İşaretli Aydın Enginarı’nda yılın ilk hasadı yapıldı

Aksa Akrilik ve TOÇEV’den çocuklara sıcak bir gelecek

Araç içinde fenalaşan sürücü, hayatını kaybetti

Söğütspor’da Teknik Direktör Savaş Akgün ilk antrenmanına çıktı

MSKÜ’de tiyatro rüzgarı

Kesinleşmiş 12 yıl cezayla aranan uyuşturucu taciri yakalandı

Emniyet ekipleri çocuklarla uçurtma festivalinde buluştu

Antakya’da otomobil yangını

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Uluşahin: "Fıtık sanıldığı kadar masum değil"

Karapınar’da umre yolcuları dualarla uğurlandı

Tarihi değirmenler dönüyor, mısır unu gurbet yollarına çıkıyor

5 katlı binanın çatı katındaki yangın korkuttu

Gaziantep’te 22 kilo skunk ile çok sayıda silah ele geçirildi: 7 gözaltı

Antalya’da otomobilin şaftına gizlenmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Eskişehirli sporcu, uzun kılıç kategorisinde 3. oldu

Deprem hazırlıklarının sürdüğü Büyükçekmece’de riskli bir site daha yıkıldı

Merhum başkanlar için simit fırınından ücretsiz simit

Ezanı güzel okumak için yarıştılar

Vali Çiçek halk gününde vatandaşların sorunlarını dinledi

Altın Taka Film Festivali 24-28 Aralık tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak

Kula’da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.