Tarih: 06.06.2014 09:42

Büyükşehirler Bilişim Zirvesi başladı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerinin bilgi işlem sorumlularının iştirak ettiği toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Bünyamin Karagöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polat da katıldı.Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Vekili Büyükakın, Büyükşehir’in yaptığı yazılımın bakanlıklara da örnek olmasını beklediklerini kaydetti. 

 

Bu çalışmalar örnek olmalı

 

İki gün sürecek zirvede bilişim ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı tecrübeler aktarılacak. Toplantıda konuşan Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakın, Büyükşehir’in oluşturmaya çalıştığı yazılım ile ilgili bilgi verdi. Bakanlıkların mutlaka yerel yönetimler için merkezi bir yazılım sistemi kurması gerektiğini ifade eden Büyükakın, Büyükşehir’in bu çalışmasının örnek olmasını istedi. 

 

Yazılımla 5-10 yıl sonrasını kontrol edebiliyoruz

 

Tarım toplumlarının sanayi toplumları karşısında ayakta duramadığını ifade eden Büyükakın, bilgi toplumunun ise 2023 yılında sona erip başka bir evreye geçeceğinin söylendiğini kaydetti. Teknolojinin üretme ve kullanma biçiminin artık yaşamın birçok alanı değiştirdiğini ifade eden Büyükakın, “Büyükşehir’de 7 bin 500 çalışanımız var. Her biri farklı işler yapıyor. Biz coğrafi bilgi sistemlerini oluşturduğumuzda bazı kurumların dirençleri ile karşılaştık. Ama vazgeçmedik. Şu an hala devam ediyor. Yazılımlar sayesinde biz 5 yıl sonraki tarım programımızda yapılacak çalışmaları görebiliyoruz” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —