Tarih: 20.05.2014 10:19

Büyükşehirin eğitimleri hız kesmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından planlanıp organize edilerek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü ile işbirliği yapılarak Okullar, Kur’an kursları, KOMEK kursları ve Bilgi Evleri’nde verilen Sağlıklı Beslenme eğitim seminerleri devam ediyor. Seminerlerde öğrencilere dengeli beslenme konusunda bilgiler veriliyor.

 

Besinler yeterli miktarda alınmalı

 

Nisan ayında okullar, Kur’an Kursları ve Bilgi Evleri’nde 964 kişi eğitim aldı.  Ocak ayından bu yana da 4 bin 513 kişiye eğitim verilmiş oldu. Yaşamın her döneminde sağlığın temelini oluşturan beslenmenin, insanın büyümesi, gelişmesi, fizyolojik işlevlerini sürdürebilmesi konusuna vurgu yapan uzmanlar, vücudun ihtiyacı olan her besinden yeterli miktarlarda alınması gerektiğini belirtiyor.

 

Süt beslenmede önemli

 

Eğitimlerde süt ve süt ürünlerinin çocuk gelişimindeki önemine değinen uzmanlar büyüme ve gelişme çağındaki her çocuğun süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini mutlaka tüketmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Süt ürünlerinde bulunan kalsiyumun hücrelerin çalışmasında önemli rol oynuyor. Sütün kemik ve dişlerin sağlıklı gelişmesini sağladığını belirten uzmanlar okullarda yürütülen okul sütü projesinin önemli olduğunu da vurguluyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —