Tarih: 20.03.2013 13:33

Büyükşehir’e bir ödül daha!

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘E-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler Toplantısı’ Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirildi. Çeşitli ödüllerin verildiği programa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Türksat AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adına Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu ile ödül alan il ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Büyükşehir e-Devlet kapısına entegre oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda kente ilişkin verilerin güncel, teknolojiye dayalı, bilişim teknolojileri destekli çalışmalarla kent ve toplum yararına çeşitli bilgilerin üretilmesi ve etkin bir biçimde vatandaşın hizmetine online olarak da sunmak için e-Devlet kapısına (www.turkiye.gov.tr) entegre oldu. Bu hamlesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi e-Devlet entegrasyonunu sağlayan 2. Büyükşehir Belediyesi olarak ödül almaya hak kazandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı adına programa katılan Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu ödülü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan aldı.

 

e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler

Yapılan bu çalışma ile e-Devlet üzerinden; Bilgi Edinme Başvuru, Bilgi Edinme Başvuru Sorgulaması ile birlikte Nöbetçi Eczane Sorgulaması yapılabiliyor. Eczane sorgulaması için şifre gerekmezken Bilgi Edinme hizmetinden yararlanmak için bir e-devlet şifresi alınması gerekiyor. Vatandaşlarına her platform üzerinden hizmet sunma amacında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek hizmetlerine yenilerini eklemek için hızla çalışmalarına devam ediyor. Mevcut hizmetlerinin dışında, başvuruları yapılmış e-devlet platformuna taşınması beklenen yeni uygulamalar iseşunlar:

 

• Çözüm Masası Başvuru ve Başvuru Sorgulama,

• Borç Bilgileri Sorgulama ve Ödeme,

• Sosyal Yardım Başvurusu ve Sorgulama,

• Ruhsat Başvurusu ve Ruhsat Durumu Sorgulama,

• Kentkart Başvurusu,

• Otobüs ve Vapur Saatleri,

• İhale Duyuruları,

•Hal Fiyatları

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —