Tarih: 28.08.2012 09:45

Büyükşehir'den önemli uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Hem Karadeniz hem de Marmara Denizi’nde bulunan sahilleri temizleyen Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan denize çöp atmamaları konusunda duyarlı olmasını istiyor. Denize atılan atıkların ekiplerce temizlenmesinin zor olduğunu belirten Büyükşehir yetkilileri, denize ve sahile çöp bırakmanın kabahatler kanununa aykırı olduğunu hatırlattı.

 

DENİZDEKİ ÇÖP ZOR ÇIKIYOR

 

Özel bir ekip kuran Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi, periyodik olarak 70 kilometre uzunluğundaki Kandıra ve Körfez’e kıyısı olan tüm sahilleri temizliyor. Yazın 1 milyondan fazla insanın günü birlik ziyaret ettiği Kandıra sahilleri ile Marmara Denizi’ni temizleyen ekipler, atılan çöplerin denizi kirlettiğini ve temizlemenin de oldukça zor olduğunu vurguluyor.

 

ÇÖP ALMAK İÇİN DENİZE GİRİYORLAR

 

Kerpe sahillerini düzenleyerek yeni bir görünüme kavuşmasını ve tüm sahil şeridinin vatandaşa açılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, burada düzenli olarak çalışan çöp toplama ekibi görevlendiriyor. Tüm gün sıcağın altında çalışan personel, denize serinlemek için gelen vatandaşların attığı evsel atıkları kıskaç yardımı veya elleri ile topluyor. Denize atılan çöpleri ise paçalarını sıvayıp denize girerek toplayan ekipler, tatilcilerin kumsala ve denize çöp atmak yerine, çöplerini bir poşete toplayarak, belediyenin belirli noktalara koyduğu çöp kovalarına atmaları gerektiğini belirtiyor.

 

TEMİZLİK YAZ BOYUNCA DEVAM ETTİ

 

Yaz sezonu boyunca 1 milyondan fazla günü birlik turistin ziyaret ettiği 70 kilometre uzunluğundaki Babalı, Dikili, Tuzağzı, Cebeci, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı sahilleri ile Körfez Kirazlıyalı, ile Başiskele, Kavaklı, İhsaniye, Karamürsel, Dereköy, Ereğli, Ulaşlı, Halıdere, Derince, Yarımca, Tavşancıl sahillerinde periyodik olarak kum eleme ve temizlik işleri devam edecek.

 

ÇÖP ATMAK KABAHATLER KANUNUNA AYKIRI

 

Öte yandan evsel atıkların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışında bir yere atan kişiye kabahatler kanunun 41. Maddesine göre çevreyi kirletme adı altında 28 lira para cezası kesilebiliyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —