Tarih: 02.01.2012 09:32

Büyükşehir’de e-imza dönemi

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktığı Yönetim Bilgi Sistemleri Projesinde 2. adımı atıyor. Belediyede işleri hızlandırmak ve zaman kaybını önlemek amacı ile uygulamaya koyduğu elektronik evrak takip programı Ocak ayı içinde kullanılmaya başlanacak.

 

 

EVRAKLARA E-İMZA

 

Strateji Geliştirme Dairesi tarafından hayata geçirilen projede eskimiş teknoloji yerine elektronik imza ile çalışacak yeni bir program devreye alınıyor. Bu program sayesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binlerce evrağın yönetimini elektronik ortamda yapacak.

 

 

KIRTASİYE VE İŞGÜCÜ TASARRUFU

 

Yeni evrak uygulaması internet bağlantısı olan her bilgisayardan çalıştırılabilecek. Çok basit ve kullanışlı bir ara yüze sahip program temel internet kullanıcısı bilgisine sahip herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilecek. Detaylı bir eğitime gerek kalmadan ekstra iş yükünü ortadan kaldıran bu uygulama sayesinde kâğıt ortamından dijitale taşınan işler sayesinde kırtasiye masrafı minimum seviyeye inecek ve işlemler büyük oranda hızlanacak.

 

 

YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ PROJESİ

 

Bulut bilişim uygulaması olan Aykome Bilgi Sistemi (ABİS) ile ilk adımını atan Yönetim Bilgi Sistemleri (YBS) projesinde Evrak Takip Uygulaması da ikinci adım oldu. Belediyede ki tüm kritik iş süreçlerinin elektronik ortama taşımak amacı ile başlanan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan bu proje ile hem vatandaş hem de çalışanlar rahat bir nefes alacak. Tüm başvurular, talepler, onaylar vb. belediyecilik faaliyetleri web uygulamaları ile internet üzerinden yapılabilecek.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —