Tarih: 24.02.2012 09:49

Büyükşehir Sağlık ve Beslenme Bienali’nde

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gıda ve Kontrol Şube Müdürlüğü eğitim personeli son sağlık ve beslenme gelişmelerinde haberdar olmak ve bilgilerini güncellemek için İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali’ne katıldı. Türkiye’de ilk olarak düzenlenen etkinlikte GDO’lu besinler ve fonksiyonel gıdalar, diyabet ve obezite ile savaş stratejileri, çocuklar, hamileler, yaşlılarda beslenme gibi konular uzmanlarca tartışıldı.    

 

 

İSTANBUL SAĞLIK VE BESLENME BİENALİ

 

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binlerce öğrenci ve yetişkinlere sağlık ve gıda eğitimleri veriyor. Verilen eğitimlerde vatandaşlara doğru ve bilinçli beslenme ile sağlıklı yaşama noktasında bilgiler sunuluyor. Bu kapsamda Büyükşehir Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü eğitim personeli İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienaline katılarak yeni bilgileri uzmanlardan dinleme imkanı buldu.

 

 

UZMANLAR BİLGİLER VERDİ

 

 

Türkiye’deki birçok uzmanın katıldığı etkinlikte çağımızın en büyük sorunu olan Diyabet ve Obezite ile savaş stratejileri, Yeterli ve dengeli beslenme, sıvı tüketimi' ve fiziksel aktivite, Diyet tartışmalarına güncel bakış, GDO’ lu Besinler, fonksiyonel gıdalar, Çocuklar, hamileler ve yaşlılarda beslenme gibi birçok konu ele alındı. Konusunda uzman konuklar bu konularda son bilgileri katılımcılara aktardı.

 

 

AKTİF HAYATIN YARARI

 

 

Uzmanlar, çocukların da televizyon ve bilgisayar başında geçirdiği vakti sınırlandırarak onları daha aktif bir hayata yönlendirmenin gelecek nesillerdeki obezite ve diğer hastalıkların riskini aza indirmek için en önemli yatırım olacağını belirtti. Bilinçli beslenmenin sağlık için taşıdığı ciddi önemin yanında fazla hareket etmeyen inaktif bir toplum olmaya başladığımızı önümüzdeki en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar bu yüzden yediğimiz kadar enerji harcamanın dengeyi korumak için önemli olduğunu aktardı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —