Tarih: 15.03.2012 10:20

Büyükşehir Korosu'ndan muhteşem konser

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği korosu muhteşem bir konser verdi. Klasik Türk Müziğinin birbirinden önemli eserlerini başarı ile seslendiren koro kulakların pasını sildi. Koronun başarısı konuklar tarafından ayakta alkışlanırken Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan da ‘Dünyada biricik sevdiğim sensin’ adlı parçayı seslendirdi.

 

 

KONSERE BÜYÜK İLGİ

 

 

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek, Klasik Türk Müziği Korosunun sanat danışmanı Amir Ateş ile çok sayıda vatandaş izledi.

 

 

TÜRK MÜZİĞİNİN ÖNEMLİ ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

 

 

İki bölümden oluşan ve 22 şarkının yer aldığı konserde, koroyu Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetti. Koro ilk olarak kürdîlihicazkâr ve muhayyerkürdi makamındaki eserleri seslendirdi. İkinci bölümde ise uşşak ve karcığar makamındaki eserlere yer verildi. 45 kişiden oluşan Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği korosu birbirinden önemli eserleri büyük bir başarı ile seslendirdi. Konuklar, koronun başarılı performansını ayakta alkışladı.

 

 

KILIÇASLAN’DAN BAŞARILI YORUM

 

 

Öte yandan konseri izlemeye gelen Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan seslendirdiği bir uşşak eserle konsere anlam kattı. Kılıçaslan, ‘Dünyada biricik sevdiğim sensin’ adlı şarkıyı okudu. Vali Yardımcısının başarılı yorumu konuklardan büyük alkış aldı.

 

 

AMİR ATEŞ’TEN TEŞEKKÜR

 

 

Konserin sonunda Klasik Türk Müziği Korosunun sanat danışmanı Amir Ateş bir konuşma yaptı. Değerli sesleri bir araya getirerek uzun bir süreçte çalıştıklarını söyleyen Amir Ateş, “Bu süreçte emeklerini bizden esirgemeyen Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ve Kültür Sanat Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek’e teşekkür ediyoruz. Koronun başarısında bu desteklerin büyük önem var. Böyle güzel konserlerin bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —