Tarih: 12.03.2012 09:36

Büyükşehir ile Microsoft işbirliği yapacak!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Microsoft Kamu İşleri Sosyal Sorumluluk Programları Müdürü Erdem Erkul’u kabul etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi ile Microsoft’un Kocaeli’nde sosyal sorumluluk projeleri geliştirmesi ele alındı.

 

 

MİCROSOFT MÜDÜRÜNDEN ZİYARET

 

 

Dünyaca ünlü yazılım devi Microsoft’un sosyal sorumluluk projelerini yürüten Erkul, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Danışmanı Ömer Polat ile Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın’ın da hazır bulunduğu ziyarette Erkul, Microsoft olarak Büyükşehir Belediyesi’yle iş birliği halinde Kocaeli’nde sosyal sorumluluk projelerine imza atabileceklerini söyledi.

 

 

BİLİŞİM AKADEMİSİ AÇILACAK

 

 

Yaptıkları benzer projeleri anlatan Erkul, Microsoft olarak, Kocaeli’nde bilişim akademisi açmak istediklerini, burada düzenlenecek kurslarda eğitim alanlara Microsoft logolu sertifika verilebileceğini söyledi. Büyükşehir’in her yıl öğrencilere dağıttığı 27 bin bilgisayarla Kocaeli’nde bilişimin alt yapısını oluşturduğuna dikkat çeken Erkul, ayrıca yine Büyükşehir ile iş birliği içinde KOBİ’ler ve STK’lara orijinal Microsoft yazılımlarını ücretsiz olarak verebileceklerini aktardı.

 

 

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

 

Erkul, bu projenin hayata geçmesi durumunda ilk defa bir belediye ile iş birliği halinde KOBİ ve STK’lara yönelik uygulama yapılacağı, bunun da Türkiye’ye örnek olacağını da sözlerine ekledi. Kocaeli’nde ilköğretim 6. sınıfa giden öğrencilere 3 yılda 82 bin dizüstü bilgisayar dağıttıklarını, KOMEK bünyesindeki bilgisayar kurslarında binlerce kişinin eğitim aldığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, Microsoft ile böyle bir iş birliği içine girmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —