Tarih: 25.07.2012 11:19

Büyükşehir denetimlere hız verdi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı ile birlikte tüketici sağlığını korumak için gıda denetimlerine hız verdi. Ramazan’ın vazgeçilmezi pidelerin satıldığı fırınlara yapılan denetimlerde genel temizlik, hijyen ve teknik şartların varlığı gibi özeliklere dikkat edildi. Denetimlerde gıda mevzuatı hakkında bilgilendirmeler de yapıldı.

 

 

 

RAMAZAN PİDELERİNE DENETİM

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, İhtisas Zabıta şube Müdürlüğü ve Kocaeli Tarım müdürlükleri ile gıda denetimlerini Ramazan Ayı boyunca titizlikle sürdürüyor. Kocaeli ili genelinde gerçekleştirilen denetimlerde gıda güvenilirliğine ilişkin gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler yapılıyor. Ramazan’da sıkça tüketilen pidelerin üretilip satıldığı fırınlara da yapılan denetimlerle halk sağlığı korumaya yönelik incelemelerde bulunuldu.

 

 

 

 

BİLGİLENDİRME DE YAPILIYOR

 

 

 

Yapılan denetimlerde işyeri teknik ve hijyenik özellikleri incelenirken, işyeri personeli ve sahiplerine genel temizlik, işyeri, personel alet ekipman hijyeni gibi konuların yanı sıra gıda mevzuatı hakkında da bilgilendirme yapıldı. Ekipler işyeri, personel, alet ekipmanda genel temizlik ve hijyen ile işyerlerinde kullanılan ya da satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği, çalışanların sağlık muayeneleri, zararlı mücadelesi gibi konularda titiz incelemeler yaptı.

 

 

 

İHBAR VE ŞİKÂYETLER

 

 

 

İşyerlerinde görülebilecek karasinek, sivrisinek gibi uçucu haşeratlar ile fare gibi kemirgenlerle bilinçli ve etkin mücadele yöntemlerinin yapılmasının şart olduğu ifade edildi. Gıda denetim ekipleri tüketicilerin alışveriş yaparken gıda maddelerinin son tüketim tarihleri ile muhafaza koşullarına dikkat etmelerini isteyerek işyerlerinde görülen gıda ve hijyenle ilgili her türlü olumsuzlukların ihbar ve şikâyet hatlarına bildirebileceği belirtildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —