Tarih: 17.02.2015 09:39

Büyükşehir çalışanlarına iş ve meslek ahlakı semineri

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir çalışanlarına "iş ve meslek ahlakı" konulu eğitim semineri verildi. Sakarya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar tarafından Belediye Meclis Salonunda verilen eğitim seminerinde iş ahlakı ilkeleri ve hedefleri, iş yerinde mobbing uygulamaları, iş ahlakının tesis edilmesi için yapılması gerekenler konularında anlatımlar yapıldı.

 

 

Ahlaki ve etik değerler çocuklara doğru aşılanmalı

 

Ahlak kavramı, etik değerler üzerine bilgiler aktaran Prof. Dr. Ali Seyyar interaktif bir eğitim semineri verdi. Seminer sonunda Prof. Dr. Ali Seyyar tarafından yazılan bedensel özürlü sahabelerin hayatının anlatıldığı "yıldızlar engel tanımaz", " zengin olmanın manevi şifreleri" ve "zengin sahabeler" isimli kitaplar satışa sunuldu. Prof. Dr. Seyyar, insanlara yaklaşım değerlerimizin, insanlara karşı tutum ve davranışlarımızın, ahlaki ve etik değerlerin çocuklara doğru aşılanması gerektiğinin altını önemle çizdi.

 

 

Adaletli ve vicdanlı davranarak ahlaklı olunur

 

Anaokullarında engelli çocuklara koyulan mesafeden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Prof. Dr. Seyyar, bu türden davranışların küçük yaşlardaki çocukların psikolojilerinde ve vicdanlarında olumsuz etkilere sebep olacağını ifade etti. Dünyadaki herkes eşittir diyen Prof. Dr. Seyyar, peygamberlerin hayatlarının buna örnek olacağını belirtti. İnsanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini ahlaki değerlerin adaletli ve vicdanlı davranarak kazanılacağını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —