Tarih: 07.01.2012 13:01

Büyükşehir Bilim Festivali düzenleyecek

Facebook Twitter Linked-in

Geleceğin bilim adamlarının Kocaeli’nden çıkacağına inanan Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı, bu yönde başlattığı eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir şimdi de gençlere bilimi sevdirmek amacıyla hizmete açtığı Bilim Teknoloji Kulübü aracılığıyla Kocaeli Bilim Festivali düzenlenecek. 23 Ocak 14 Mart arasında gerçekleştirilecek olan festivalde Bilim Akademisi, Bilim Söyleşileri, Bilim Şovları ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

 

 

BİLİM AKADEMİSİ YARIYIL TATİLİNDE BAŞLAYACAK

 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek ve birçok bilim etkinliğinin gerçekleştirileceği festivale ilköğretim okulu öğrencileri katılacak. Yarıyıl tatilinde başlayacak olan Bilim Akademisi, çalışmalarını 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirecek. 23-27 Ocak tarihlerinde ilköğretim 4-5, 30 Ocak -3 Şubat tarihlerinde ise 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri akademide çalışma yapacak.

 

 

SINAVLA ALINACAKLAR

 

 

Akademik programa katılacak öğrenciler BTK’da yapılacak ön sınava tabii tutulacak. Sınavlar 9-20 Ocak tarihlerinde Bilim Teknoloji Kulübü’nün Cumhuriyet Mahallesi Plaj Yolu’ndaki binasında mesai saatleri içinde gerçekleştirilecek.

 

 

YOĞUN PROGRAM

 

 

Kocaeli Bilim Festivali içinde yurtiçi ve yurtdışından gelecek uzman konukların katılacağı bilim ve teknoloji söyleşisi düzenlenecek. Bilim ve Teknoloji Haftası içinde yapılacak olan söyleşi programı 14 Mart Çarşamba günü 16.00’da BTK Konferans Salonu’nda yapılacak.

 

 

BİLİM YARIŞMASI DÜZENLENECEK

 

Öte yandan festival kapsamında bilim yarışmaları düzenlenecek. Yarışmaya katılmak isteyenler katılım şartları ve başvuru formlarını Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesi üzerinden verilecek link üzerinden elde edebilecek. Yarışmaya katılan eserler 14 Mart Çarşamba günü 15.00’de jüri ve davetliler karşısında sergilenecek.

 

 

BİLİM ŞOVLARI FESTİVALE RENK KATACAK

 

 

Festivalin kuşkusuz en ilginç programını ise Bilim Şovları oluşturacak. Festivalin son gününde Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü Araştırma Grubu faaliyetlerine katılan öğrenciler dünyadan seçme bilimsel içerikli gösteriler yapacak. Ayrıca yine festivalin son gününde BTK Sergi Salonu’nda öğrencilerin yaptıkları bilim projeleri jüri ve konukların önünde sergilenecek.

 

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK

 

 

Bilim Akademisi ve Bilim Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri 14 Mart Çarşamba günü 17.00’de düzenlenecek törenle verilecek.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —