Tarih: 10.08.2016 11:30

BÜYÜKŞEHİR ARŞİVİ TAŞINIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait arşivlerin deposu olarak uzun yıllardır kullanılan İzmit 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Yolu üzerindeki arşiv Alikahya Bölgesi’nde yer alan Yıldız Konutları altında bulunan ve işyeri, market olarak kullanılması planlanan bölüme taşınıyor.
BELEDİYE, KENT KONUT’TAN SATIN ALDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gün ve gün artan, artık dar gelen arşivi için yer arayışları sonunda netlik kazandı. Bir ara Yuvacık Aydınkent Mahallesi’nde bulunan boş kalıcı işyerinin bulunduğu dükkânlara alınması planlanan arşiv yeri, teknik analiz değerlendirmesi sonucu bina çürük çıkınca vazgeçildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapılan son araştırmaların ardından arşiv deposu için Alikahya’daki Yıldız Konutları alanında karar kılındı. Yıldız Konutları’nın alt katında bulunan, market alanı olarak kullanılması planlanan, ancak bugüne kadar taliplinin çıkmadığı geniş alanı Büyükşehir, Kent Konut’tan satın aldı. Uzun süredir boş duran ve çevrede de bu atıl durumu nedeniyle rahatsızlık yaratan bu alan, Büyükşehir Arşivi’ne dönüştürülecek.
ŞİMDİKİ ARŞİV BİNASI YIKILACAK
Alanın hazırlanıp taşınma işleminden sonra 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Yolu üzerindeki bina, güçlendirme testleri yetersiz çıktığı için yıkılacak. Bu bina önce halk ekmek fırını, ardından düğün salonu ve son olarak da arşiv olarak kullanılmıştı. Eski ve kullanışsız olan binanın yıkımı sonrası yerine farklı bir sosyal tesis yapılıp yapılmayacağı da sonraki süreçte belirlenecek. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —