Tarih: 25.03.2017 09:47

BÜYÜK SEVGİ, BÜYÜK MUTLULUK!

Facebook Twitter Linked-in

Hayvanlar sizden gelecek en ufak sevgiyle mutlu olabilecek kapasitede olan canlılardır. Hayvan sahibi olmak kesinlikle bu dünyanın en iyi kararlarından birisi olup, evinizi bir canlı ile paylaşmak sizi de sorumluluk sahibi yapar. Sorumluluk sahibi olmaksa sizin kendinize olan güveninizi arttıracaktır. Ev ortamlarında en çok kedi ve köpekler tercih edilmektedir. Ama bazen üzücü olaylarla da karşılaşıyoruz. Özellikle cins diye alınıp sokağa atılan yüzlerce kedi ve köpek resmen ölüme terkedilmekte. Bu nedenle para vererek bir hayvanı satın almak yerine onları sahiplenmeyi tercih etmeniz sizin içinde sokakta yardıma ihtiyaç duyan canlar içinde daha sağlıklı olacaktır.

KÖPEK DEMEK, SORUMLULUK DEMEK!

Köpek bakımı elbette büyük bir sorumluluk istemekte. Bu söylediğimiz gözünüzü korkutmasın, bir heves uğruna önce onları evinize alıp daha sonra sokağa atmayın diye böyle bir söylem attık ortaya. Köpek dostlarınız sizden büyük bir ilgi bekler, onları gezdirmenizi, onlarla oynamanızı ve düzenli olarak veterinere götürmenize ihtiyaçları vardır. Köpek sahiplenme bu sorumlulukları da beraberinde size getirecektir. Fakat onlara göstereceğiniz en ufak bir sevgi onların size bütünüyle bağlı hayvanlar olması demektir. Para vereceğiniz bir eşya veya kıyafet değil onlar, sizler gibi bir cana sahipler ve nasıl ki artık insan satılmıyorsa hayvanların da satılmaması için uğraşmalıyız. Köpek sahiplenme bu yüzden tonlarca para verip satın almaktan daha iyi bir tercihtir. Haber ile ilgili metin girin!.

PEKİ KEDİLER?

Elbette kedileri de para ile satın almamalısınız. Onlarında cinsleri veya sokakta yaşayanları arasında en ufak bir fark yok. Ne yazık ki heves ile alınıp sokakta ölüme terkedilen yüzlerce kedi dostumuz da var. Bir kediye sahip olabilmeniz için birbirinden çeşitli sayfalar size kedi sahiplendirmeye hazır. Kedi sahiplendirme konusunda deneyimli ve bilmediğiniz birçok konuda sizlere yardımcı olabilecek onlarca insan da bu sayfalarda iletişime hazır. Kediler elbette sadık değildir köpekler kadar, hatta nankör olarak bile bilinir, fakat bu kedi beslemeyen kişilerin bir ön yargısıdır. Kedi sahiplenme belkide bu dünyanın en huzurlu insanı olmaya bir adım kalası demektir. Neden sizde bunlardan birisi olmayasınız ki? Kedi sahiplenme size her gün bir eğlence ve evinize bir neşe getirecek. Sahiplenin, para vermeyin..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —