Tarih: 01.02.2012 13:37

Bursa'da ihale çetesi çökertildi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Edinilen bilgiye göre, kamu kurumlarından ihale almak için çeşitli illerde 5 şirket kuran şebeke, 11 ayrı kamu kuruluşunun ihalesine girdi. Kendilerine ait şirketleri ihaleye sokan şebekenin, ihaleye girmek isteyen başka şirketlere ihaleden çekilmek için para verdiği iddia edildi.

 

Kurdukları temizlik ve hizmet şirketleriyle 11 ayrı kamu kurumundan 50 milyon TL usulsüz ihale kazanan şebeke, şikayet üzerine takibe alındı. Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından Bursa Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa, Bilecik, Eskişehir, Aydın, Yalova ve Manisa'da yapılan eş zamanlı operasyonla "suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak" iddiasıyla 2'si kadın toplam 9 kişi gözaltına alındı.

 

Şebekenin elebaşı N.T. (38), kardeşi N.T. (35) ve 6 aylık hamile olduğu öğrenilen S.B. (30) ile S.E. (20), M.K. (30), N.Ü. (49) ve oğlu İ.H.Ü. (20), C.Ç. (38) ve M.A. (38) alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmayla ilgili kamu kurumlarında çalışan bazı memurların da ifadelerinin alınacağı öğrenildi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —