Tarih: 16.11.2011 16:23

Bursa'da facianın eşiğinden dönüldü

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa'da, hurdacıya getirilen 500 kiloluk klor tüplerinden birinin vanasından gaz sızdı. Çevreye yayılan klor gazı iki ayrı mermer atölyesinde çalışan 25 kişiyi zehirledi. Gazdan etkilenen vatandaşlar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nin Arıtma Tesisleri'nde kullanılan iki klor tüpü, önceki sabah Panayır Mahallesi Yunusemre Caddesi'ndeki bir hurdacıya getirildi. 

 

 

500 kiloluk tüplerden birinin vanasından etrafa klor gazı yayılmaya başladı. Rüzgarın da esmesiyle caddede keskin gaz kokusu hissedilmeye başladı. Gazı soluyan iki ayrı mermer atölyesinde çalışan işçiler ile çevredeki evlerde yaşayanlar zehirlendi. Vatandaşlar hemen 112'yi aradı. 112 Komuta Merkezi yakın noktalarda bulunan ambulansları mahalleye sevk etti. Ambulanslar, klor gazı kokusundan etkilenen vatandaşları hastanelere götürdü.

 

 

Gazdan etkilenen toplam 25 kişi, Çekirge ve Şevket Yılmaz hastanelerine götürüldü. Daha sonra olay yerine gelen sivil savunma ekipleri hurdacının etrafında ölçüm yaptı. Yapılan ölçümde gazın etkisini yitirdiği ve endişe edilecek bir durum kalmadığı anlaşıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —