Tarih: 28.11.2011 13:21

Bursa'da dizi çekimi turizmi arttırır

Facebook Twitter Linked-in

El Cezire'de 8 bölümlük Bursa belgeseli yayınladıklarını, bu belgeselden sonra binlerce mail aldıklarını anlatan Radi, "Uludağ'da kayakla başlayıp, ormanların gösterildiği ve hamamda peştamal ile biten bölümden sonra 4 bin tane mail aldım. Bursa'ya nasıl gideriz diye soruyorlardı. Bursa belgeselimizin ana teması bir günde dört mevsimi yaşabilirsinizdi. Bursa'da yazın Uludağ'da karları görürken, şehirde denize giriliyor. Ayrıca bu şehirde sanayi ve ticaret de var. Ama en önemlisi İslami ruhun bu şehirde hissedilmesi. Bunu pazarlamak için Türk dizilerinin Bursa'da çekilmesine, tarihi ve tabii güzelliklerin daha fazla gösterilmesine ihtiyaç var. 22 Arap ülkesinde milyonlarca insan Türk dizilerini seyrediyor. Hep İstanbul'u görüyorlar. Bursa, sanayi ve ticaret merkezi olduğu için gelen Arapların daha fazla iş görebilecekleri bir şehirdir" diye konuştu. 

 

 

 

Türkiye'de olup bitenleri Arap dünyasının yakından takip ettiğine işaret eden Ömer Radi, "2 ay önce Dubai'deydim. Bana herkes Türkiye'yi soruyordu. Türkiye'de olup bitenler günü gününe Arap ülkelerinde takip ediliyor. Bursa 22 Arap ülkesinde sesini daha fazla duyurmalıdır" dedi. 

 

 

Türkiye'ye gelen bazı Arap turistlerin çok az bir esnaf kesimi tarafından fahiş fiyatla aldatılarak küstürüldüğüne dikkat çeken Radi, mahalli idarecilerin bu konuda sıkı denetim yapması gerektiğini söyledi. Uludağ'daki kayak turizminin Arap dünyasında anlatılmasının çok etkili olacağını kaydeden Ömer Radi, "Araplardan İsviçre'ye veya Avrupa'ya her yıl kayak için giden 4 milyon kişilik bir grup var. Bunların yüzde 1'ini Bursa'ya getirebilirseniz 40 bin turist yapar. Kayak pahalı bir spordur. Lüksü sever. Bu imkanlar Uludağ'da var. 40 bin Arap turistin kışın Bursa'ya gelmesi şehri canlandırır" şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —