Tarih: 04.11.2011 15:43

Bursa'da çinekop 15 gündür tezgahlarda

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Balık Hali'nden satın alınan ve zaman zaman 10 santimetreye kadar düşen boylardaki çinokoplar, 7 ila 10 TL arasında alıcı bulurken, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın önceki yıllarda koyduğu 16 santimlik alt sınır bile dikkate alınmıyor. İrici olan çinakoplar ise 15 ile 20 TL arasında alıcı bulurken, 22 santimin üzerindeki lüferin tane fiyatı ise halde 25 ila 35 TL arasında değişiyor.

 

 

 

Balıkların kralı olarak bilinen, Marmara ve İstanbul Bogazındaki kaçak avlanmanın önüne geçilmezse nesli tehlikeye giren lüferin üremesi için bu yıl çinakop av yasağı getirildi. Çinakopların yumurta bırakarak üremelerini ve büyüyerek lüfer olmalarını sağlamak için alınan bu karara Bursa'da kontrol olmadığı için uyulmuyor

 

 

 

Beyaz etli balığın tutulması için gerekli olan uzunluğun en az 24 santim olması kararlaştırılırken İstanbul'daki balıkçılar, 16 santimlik olanlara izin verilmesi için eylem yapıyorlar. Bursa'da ise pazarlarda satılan çinekopların küçüklüğü dikkat çekiyor. Vatandaşlar önemli bir damak tadı olan lüferden vazgeçmek istemediği belirterek, pazarlardaki çinakopları almak için paraya acımıyor. Ancak İstanbul'daki balıkçı eylemlerini görünce de Bursa'daki Tarım ve Gıda İl Müdürlüğü yetkililerine de denetimsizlik tepkisi gösteriyorlar.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —