Tarih: 01.12.2011 17:28

Bursa'da çarşının kapıları açılmalı!

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi’nde ve tarihi çarşılar bölgesinde yaptığı atılımlara dikkat çeken Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, buna rağmen hala halkın rahatça gezmesinin engellendiğini ifade etti.

Kendisinin de ailece 52 yıldır çarşı esnafı olduğunu hatırlatan Pala, alışveriş merkezleriyle mücadele etmek zorunda kalan esnafın sıkıntılarını iyi bildiğini dile getirdi.

 

 

Alışveriş merkezlerinin gece geç saatlere kadar hizmet vermesine rağmen çarşı kapılarının hava kararmaya başlamasıyla kapatılmasına da anlam veremediğini kaydeden Pala, “Bu hatalı uygulamaya artık son verilmelidir. Güzel bir şekilde ışıklandırılmış, göze hitap eden Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde gezmek isteyenlerin önüne demir kapılar çıkmamalıdır. İnsanlar buralarda gezmeli, dükkanların değeri artmalı, burada yeni bir hayat oluşmalıdır. Belki ara hanların kapılarının kapatılması izah edilebilir, ancak ana aksın kapatılmasının açıklaması olamaz. Bursa halkının ve şehrimize gelen turistlerin çarşıyı gezme, içinden geçme hakkını kimse elinden alamaz. Çarşının Çakırhamam-Gökdere ana aks yolu 24 saat boyunca açık olmalıdır” diye konuştu.

 

 

Artık daha güvenilir önlemlerin farklı şekillerde alınabileceğini söyleyen Pala, yıllar önce emniyet gerekçesiyle kapatılan çarşı kapılarının artık açılması ve canlandırılması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Caddesi’ndeki tramvay ile yolun trafiğe kapatıldığını anlatan Pala, çarşı esnafının bu meselenin çözümü için harekete geçmesini istedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —